E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
08 Şubat 2023 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

Son verilere göre Pazartesi günü yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 5.894 kişi hayatını kaybetti.

Depremden etkilenen 10 ilde OHAL ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde bulunan mükellefler için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edildiğini bildirdi.

BDDK: Depremlerden etkilenen illerde yerleşik kişilere kullandırılacak ve yapılandırılacak kredilerin vadeleri, ödemesiz dönemlerin uygulanması da dahil bankalarca belirlenebilecek.

Milli Savunma Bakanlığı, İskenderun Limanı'ndan çıkan yangının başarıyla söndürüldüğünü duyurdu.

Fed Başkanı Powell, güçlü istihdam raporunun dezenflasyon sürecinin neden zaman alacağını gösterdiğini belirterek, daha fazla faiz artışı yapılması gerekeceğini ifade etti.

Polonya, 500 HIMARS roket sistemi alımının ABD tarafından onaylandığını bildirdi.

Ne olacak?

• ABD’de Ham Petrol Stokları açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Haftanın ikinci işlem gününüde mucizelere de şahit olsak da acı haberler devam etti. Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğünde depremin meydana gelmesi ve depremin yaklaşık on şehre sirayet etmesi yüreğimizi dağladı. Artçı sarsıntılar devam ederken Gaziantep’te 6’nın üstünde meydana gelen iki deprem ve Kahramanmaraş’ta 7’nin üstünde meydana gelen ikinci bir deprem sonrasında can kayıpları arttı. Vefat edenlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü nagatif tamamladı. Endekste dün iki kez devre kesici çalıştı. Hacim ve kademeler düşüktü.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.003 - 5.473 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.080 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 19.690 artarak 306.985 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.346 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.200’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.450 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.030 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.200 ve 5.225 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken aşağı yönde ise 4.950 ve 4.900 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Fed Başkanı Powell'dan 'faiz artışına devam' mesajı

 

SPK'dan borsa için kritik toplantı: 4 başlık masaya yatırıldı

 

Borsa İstanbul 5 çimento hissesine tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)