E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
30 Ocak 2023 - 09:03 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (NATO'ya üyelik) Biz icabında Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak. Ama Finlandiya da aynı yanlışı yapmaması lazım.

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu: (Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı) Şubat'ın 13'ünde Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun başkanlığında konuşacağız, adayımızı belirleyeceğiz.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki görüşmelere müdahil olmadıklarını, anlaşmazlıkların bu üç ülke arasında çözülmesi gerektiğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD'de bir temerrüt krizinden kaçınmanın tek yolunun Kongre'nin federal borç limitini artırması ve kısa vadeli uzatmalar veya harcama kesintileri de dahil olmak üzere önerilen diğer geçici önlemlerden kaçınması olduğunu bildirdi.

Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili yeni Toyota C - HR, dünyada ilk kez Toyota Otomobil Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek.

Çin Merkez Bankası karbon emisyonunu düşürmeyi amaçlayan firmalara sağlanan ucuz finansman imkanının 2024 sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

ABD Eski Hazine Bakanı Summers, bu hafta Fed’den beklenen faiz artışı sonrası ekonomik görünümdeki belirsizlikler nedeniyle bankanın yeni bir artış sinyali vermekten kaçınması gerektiğini belirtti.

Rus yetkili, Ukrayna veya Batı ile müzakere olasılığını dışladı.

BP, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının uzun vadeli enerji talebi üzerinde baskı oluşturmasının ve ülkeler yerel enerji arzını artırdıkça dünyanın yenilenebilir ve düşük karbonlu enerjiye geçişini hızlandırmasının beklendiğini açıkladı.

Ne olacak?

• Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak.
• Fed faiz kararı 1 Şubat’ta açıklanacak.
• ABD Başkanı Biden, borçlanma tavanı için McCarthy ile 1 Şubat'ta görüşecek.
• AB - Ukrayna zirvesi 3 Şubat 2023'te toplanacak
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Bu hafta İngiltere, ECB ve Fed'in faiz kararları açıklanacak. Hiç şüphesiz gözler Fed ve ECB'de olacak. Çünkü İngiltere, enflasyonun kontrol altına alınması adına gelişmiş ülkeler arasında ilk faiz artırımına başlayan ülke olmuş ve bu sürecin devam edeceğine dair mesajlar vermişti. Bu ay da İngiltere'den faiz artışına kesin gözüyle bakılıyor.

Fed tarafında önce güvercin açıklamaların başlamasıyla geçtiğimiz ay 50 baz puanlık faiz artırımı yapılmış, enflasyon verilerinin geri çekilmeye devam etmesi ile birlikte ekonominin büyümesi sonrasında bu ay 25 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor. Anketler tarafında 25 baz puanlık ihtimal %99'a yükselirken, %1'lik kesim 50 baz puanlık faiz artırımından ziyade faizin sabit kalmasını bekliyor. Şu an için enflasyon tam anlamıyla kontrol altına alınamamış olsa da ileriki dönemde Fed'in faiz oranında değişikliğe gitmemesi bizce sürpriz olmayacaktır. Ancak belirtmemiz gerekir ki istihdam piyasalarının güçlü seyri enflasyon tarafındaki geri çekilmeyi baskılayabilir. Bu hafta Tarım Dışı İstihdam verileri de Fed'in politikaları açısından önem teşkil edecek.
ECB'den faiz artırımlarının devamını bekliyoruz. Gerek euronun değer kazanımı, gerek enflasyon kaynaklı gelişmeler, gerekse de Fed ile faiz makasının kapanması açısından bu ay da faiz artırımlarının devam edeceğini düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.627 - 5.914 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.857 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.407 azalarak 297.741 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.913 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.900’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.280 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.780 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.900 ve 5.940 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken aşağı yönde ise 5.800 ve 5.760 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Bakır fiyatları gevşedi, Demir cevheri zirveye çıktı

 

SPK' dan 'tavan tavan' giden halka arzlara inceleme

 

Kriptoların yönünü Fed belirleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hesapsız30 Ocak 2023 09:38

    Yatayınızı öğrendik. Sabah ne varsa sat,  akşam geri al  yerine koy. Borsayı düşür. Yeni taktiğiniz bu gibi.