E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
19 Ocak 2023 - 08:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Ege Denizi'nde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye'nin F - 16 talebi ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin bağlantılı olmadığını, ABD Kongresinin bunları bağlantılı gibi göstermemesi gerektiğini söylüyoruz.

Türkiye ve ABD Stratejik Mekanizması toplantısı sonrası ortak açıklama: Türkiye ve ABD, Stratejik Mekanizma kapsamındaki temasları sürdürmeye karar verdi.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Al - Jaddah: Pakistan, Mısır ve Türkiye’ye de ekonomik destek veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. En kırılgan ülkelere yardım etmeliyiz.

Fed Başkanı Powell kovid oldu.

Beyaz Saray: Türkiye'yi muteber bir müttefik olarak görüyoruz.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: (Ukrayna'daki helikopter kazası) Savaşın sadece savaş alanında değil, birçok boyutu var. Savaş zamanında kaza olmaz, bunların hepsi savaşın sonuçlarıdır.

Rusya: Donetsk'te Sol yerleşim birimini kontrol altına aldık.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in enflasyonu hedefe getirmek için faiz oranını %5,00-5,25 aralığının biraz üzerine çıkarması gerektiğini savundu.

ABD, Ukrayna'nın acil enerji sistemleri ihtiyaçlarını desteklemek için 125 milyon dolar verecek.

Fed, ABD'li şirketlerin gelecek aylarda ekonomide az büyüme beklediğini bildirdi.

Twitter’ın, ürün bölümündeki 50 işçiyi önümüzdeki haftalarda işten çıkarmayı planladığını bildirdi.

Ne olacak?

• TCMB faiz kararı bugün açıklanacak.
• ABD’de İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi, haftanın üçüncü işlem gününde de yükselişine devam etti ve gün sonuna doğru 5.300 - 5400 puan bandına hareket etti. BİST100 endeksine dahil hisseler arasında SASA, ASELS ve TUPRS payları, endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer aldı.
Dün, partisinin Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 14 Mayıs’a dikkat çekti.

BİST şirketlerin bilanço açıklama tarihleriyle ilgili yapılan açıklamada 2022 yılı 12 aylık bilançolarının KAP'ta son yayımlanacağı tarih konsolide olmayanlar için 1 Mart 2023, konsolide olanlar için ise 13 Mart 2023 olarak belirlendi. Banka bilançolarının da en son 13 Mart tarihine kadar açıklanması gerekiyor.

ABD'de Aralık ayına ilişkin ÜFE verileri açıklandı. ÜFE bir önceki aya göre %0,5 azaldı. Piyasaların beklentisi %0,1 azalış yönündeydi. Bu oran, Nisan 2020'den bu yana en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti. Yıllık bazda da üretici fiyatları Aralık ayında 6,2 oranında beklentilerin altında yükseldi. Piyasa beklentisi ÜFE'nin %6,8 seviyesinde olacağı yönündeydi.

Ons altın pandemi sonrası uygulanan parasal sıkılaştırmayla birlikte aylar süren düşüş yaşaması sonrası geçtiğimiz iki ayda ralli yaparak Cuma günü 8 ayın en yüksek seviyesini görmüştü. Dün ABD ÜFE verisindeki düşüşün devam etmesiyle tekrar 1922 dolar seviyelerini test etti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.960 - 6.085 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.045 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.129 azalarak 303.790 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.867 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.990'un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.270 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.080 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.110 ve 6.170 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.860 ve 5.930 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıklayacak

 

Japonya'nın ticaret açığında rekor

 

Goldman Sachs'dan Rus petrolü açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)