E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
18 Ocak 2023 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Anayasa Mahkemesi'nde Halkbank'ın Temyiz Başvurusuna İlişkin Duruşmada Karar Çıkmadı.

Pentagon Sözcüsü Ryder: (Türkiye'ye F-16 satışı) Bu Kongrenin karar vereceği bir konu. Buradan onlara ne yapacaklarını söyleyemem.

Moody's Brent petrolde ortalama fiyatın 2023'te 2022 yılında 100 dolar/varili olan ortalama fiyatın altında kalmasını bekliyor.

Morgan Stanley: Fed, enflasyon %3'e inmeden faiz indirimini düşünmez.

MESS yönetimi ile metal iş kolunda örgütlü Türk Metal, Birleşik Metal - İş ve Özçelik - İş arasında ek zam talebiyle yapılan toplantı, anlaşmayla sonuçlandı. Buna göre, işçilerin 31 Aralık 2022 günkü saat ücretleri önce 48,04 TL’ye çekilecek. Anlaşmayla elde edilen toplam zam oranı %34 oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Putin bu savaştan bir çıkış yolu arıyor.

Almanya Başbakanı Scholz: Alman ekonomisi resesyona girmeyecek

AB: İran'a karşı yeni yaptırımlarla ilgili tüm seçenekler masada.

Fed, ülkenin en büyük 6 bankasından iklim değişikliğiyle ilgili risklerin portföylerindeki belirli varlıklar üzerindeki etkisini analiz etmelerini istedi.

ECB, Şubat ayındaki yarım puanlık artış sonrası daha yavaş faiz artışları düşünüyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, bir yıl öncesine oranla iki kat artışla 2022'de tüm dünyada 900 milyondan fazla kişinin seyahat ettiğini, Covid - 19 salgını öncesine göre kıyaslandığında turist sayısında %63'lük bir toparlanma olduğunu açıkladı.

Japonya Merkez Bankası, 2 günlük politika toplantısında faiz oranlarında ve getiri eğrisi politikasında değişiklik yapmadı.

Rus rekabet otoriesi, Apple'a 17 milyon dolar para cezası verdi.

Ne olacak?

• İngiltere ve Euro Bölgesi’nde TÜFE verisi açıklanacakken, ABD’de ÜFE, Kapasite Kullanım Oranı, Perakende Satışlar ve Sanayi Üretim Endeksi takip edilecek.
• Davos Zirvesi, 2023’te 16 - 20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
• TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü de pozitif kapatarak, geçtiğimiz haftaki kayıplarını sildi. Endeks bu hafta %6,6 oranında yükselmiş oldu. Endekste en çok kazandıran sektör grubu %4,2 iletişim, %3,40 inşaat olurken, en çok kaybettiren sektör grubu %1,30 madencilik oldu.
Euro bölgesinde bugün enflasyon verileri açıklanacak. Enflasyonun kontrol altına alınmadığı Euro Bölgesi'ndeki veri, ilerde gerçekleşecek ECB faiz kararı için de önem arz edecek. Öyle ki ECB'den enflasyonun kontrol altına alınması için agresifliğini sürdürmesi bekleniyor.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.834 - 6.034 fiyat aralığında işlem görerek günü 6.025 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.161 artarak 306.919 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.772 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.940'ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.220 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.980 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 6.060 ve 6.120 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.810 ve 5.880 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

JPMorgan'dan hisse senetleri uyarısı

 

Günün önemli şirket haberleri 17/01/2023

 

Ticarete ilişkin teklif kabul edildi: İşte detaylar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)