E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
29 Aralık 2022 - 08:06 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, düzenleme kapsamında herhangi bir yaş sınırı olmayacağını, bu düzenlemeyle yaklaşık 2,2 milyon vatandaşın emekli olacağını söyledi. Erdoğan ayrıca işverenlere destek için kredi imkanı sağlanacağını ifade etti.

Reuters’te yer alan habere göre Türk bankaları, hissedarlara kar dağıtımı yapmak için BDDK'ya başvuruda bulundu.

TL mevduata sağlanan stopaj desteğinde süre uzadı. 31 Aralık'ta bitecek olan destek, 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Gazprom'un Başkanı Miller, Türkiye'de doğal gaz merkezinin kurulmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Karar iki devletin liderleri tarafından alındı ve biz şimdiden pratik uygulamasına başladık. Doğal gaz merkezi, gaz piyasasında şeffaf ve adil fiyatlandırma sağlayacaktır." dedi.

ABD’li enerji şirketi Exxon Mobil, yüksek kazanç sağlayan fosil yakıt üreticilerine ek vergi getirmeyi kararlaştıran Avrupa Birliği'ne dava açtı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Tayvan'a potansiyel 180 milyon dolarlık tanksavar sistemlerin satışını onayladı.

Çin'in en büyük ticari tek ünite kapasiteli açık deniz rüzgâr enerjisi projesi faaliyete geçti.

Ne olacak?

• Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi, ABD’de haftalık İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BIST 100 endeksi, Salı günü 5.428 - 5.513 seviyeleri aralığında hareket ederken günü %1,26 düşüşle kapatmıştı. Endekste, dün ise gün içinde kısa bir süre tepki alımları gelse de düşüş trendi devam ederek gün içinde endeks 5.328 seviyesine kadar geriledi. Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan bankaların çıkardığı opsiyonlu KKM ürünlerine önlem geldi. Buna göre kur korumalı mevduat hesapları türev işlemlere konu edilemeyecek. Son dönemde birçok banka TL dönüşüm oranını tutturabilmek için, müşterilerine getirisi %10’u aşabilen opsiyonlu kur korumalı mevduat ürünleri sunuyordu. TCMB’nin bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile bu ürünler çıkarılamayacak. Merkez Bankası’ndan bankalara gönderilen yazıda, bu kurala uymayan KKM hesaplarına kur farkı ödenmeyeceği belirtildi. Yurtdışı piyasalar tarafında ise Çin'in 8 Ocak'tan itibaren gelen yolcuların karantinaya alınmasına gerek kalmayacağını duyurması ve katı kısıtlamalarını gevşetme yönünde önemli bir adım atmasının da etkisiyle borsalar tarafında kısmi artışlar kaydediliyor. Fakat, yeni yıl yaklaşırken büyümenin yavaşlaması, enflasyonun hala aşırı yüksek seviyelerde seyretmesi ve FED, ECB, BOE’nin para politikasını sıkılaştırma yolunda devam ettirme eğilimleri piyasalarda karışık seyirlerin yaşanmasına sebep oluyor.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.720 - 5.914 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.823 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 84.175 azalarak 145.210 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.895 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.795’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.185 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.695 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.825 ve 5.865 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.685 ve 5.655 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Bakır fiyatları 2 haftalık zirveden geriledi

 

Asya borsaları Wall Street etkisiyle negatif seyirde

 

Günün önemli şirket haberleri 29/12/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)