E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
08 Aralık 2022 - 07:59 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Reuters'in haberine göre Suudi Arabistan Maliye Bakanı iki ülke arasında varılan mutabakat kapsamında birkaç gün içinde TCMB'ye 5 milyar dolar yatıracaklarını açıkladı.

Rekabet Kurulu hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren üretici, tedarikçi ve perakendeci niteliğindeki teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmada, firmaların sözlü savunmalarını aldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Direktörü Kirby: ABD, Türkiye'nin özellikle terörizme karşı kendini savunma hakkı olduğunu kabul ediyor.

Yunan basını: ABD F - 16'lar için Türkiye ve Yunanistan arasında bir orta yol bulmaya çalışıyor.

ABD Dışişleri: (Türkiye'ye F-16 satışı ) Savunma kapasitelerimizin entegre edilmesi ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu zorlu tehditlerle başa çıkmak için ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlamak istiyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz.

Rusya Merkez Bankası, AB’nin Rus petrolüne yönelik yeni yaptırım ve tavan fiyat uygulamasının, ülkedeki ekonomik faaliyetleri önemli oranda azaltabilecek yeni ekonomik şoklar olduğunu bildirdi.

İngiltere Başbakanı Sunak: Sendika liderleri mantıksız olmaya devam ederse, o zaman İngiliz halkının yaşamlarını ve geçim kaynaklarını korumak için harekete geçmek benim görevim.

Brezilya Merkez Bankası, faiz oranını beklendiği gibi değiştirmedi.

Ne olacak?

• ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Geçtiğimiz işlem gününde haber merkezlerine yansıyan ekstrem bir haber akışı bulunmuyordu. Küresel piyasalar ise yatay seyretmesine rağmen BİST100 endeksine sert satışlar geldi. Avrupa Merkez Bankası'nın Ekim ayında yaptığı anket, Euro Bölgesi tüketicilerinin gelecek 12 ay için enflasyon bekleyişlerinin yükseldiğini, gelecek 3 yıl için enflasyon beklentilerinin de %2 hedefinin oldukça üzerinde kalmaya devam ettiğini gösterdi. Bu haber kısmi de olsa Avrupa tarafını baskıladı. ABD tarafında ise istihdam verilerine bağlı olarak iç talebe bağlı olarak bir baskının olduğunu söylemekte yarar var.

Yurt içi tarafta 5.000 seviyesini geçemeyen endekste momentum düşük kalmaya devam etti. Bu da volatiliteyi yükselten unsurlardan biri olarak ön plana çıktı. 4.800 seviyesi kritik destek olarak ön planda. Bu hafta 2 halka arz olması ve T2 bakiyesinin düzelmesini takiben de yapılan satışların endeksi aşağı çektiğini düşünmekteyiz. Kar realizasyonlarına ek olarak yapılan bu satışlar da panik satışlarına neden olduğunu düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.180 - 5.447 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.251 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.427 azalarak 305.283 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.404 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.335’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.210 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.300 ve 5.335 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.170 ve 5.140 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol fiyatları 2022'nin dibinden toparlandı

 

Goldman, bakır fiyat beklentisini yükseltti

 

Günün önemli şirket haberleri 08/12/2022

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir insan08 Aralık 2022 14:57

    Basgaz Bu senenin rezil hissesi cıktın milletin ödedigi gaz paraları nere gidiyor anlamış degilim

  • Ali08 Aralık 2022 09:06

    Yatay açılıp çökecekler. 4.500 puana kadar hisse alınmaz. Shorta devam ediyoruz

  • 🎃08 Aralık 2022 08:33

    Dün panikle satanlar sabah malını alamazlar aldırmazlar yukarıdan verirler yatay va açmaz direk yukarı açar bende böyle bekliyorum görürüz az sonra.

  • 🔨08 Aralık 2022 08:27

    Derin düzeltmeler olması zaten saçma olur ancak hissesinde yeterince kar aldım diyen satıp bska hisseye geçenlerin satışlarına panikçilerde eklendi buraya kadar geldik öyle yüzde 10 taban maban beklemeyin ufak düzeltmeler ile devam edeceğiz napacak çuvalla parasını yine gidip hisse alacak ama ne alırsan al dönemi kapandı seçerek alma dönemi başladı,dün yeşil olanlar bugün kızarır adettendir,güzel hisse seçen pişman olmaz,kısa bir not gyo lar çok gidemedi sektör iyi değil evet ama iyi değilken alırlar sektör iyilesincede satarlar.

  • 😂🔨08 Aralık 2022 09:10

    Dün sabah düzeltme olacak dediğimde kızmızıcıları morarttım simdi yine aynısı olacak büyük keyif.