E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
07 Aralık 2022 - 07:45 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı ile paylaşacak.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Türkiye'ye kaynağı belirsiz döviz girişi olmaz. Turizmin yoğun yaşandığı bir ülkeyiz. Net hata noksanın birçok nedeni var ama bu söylendiği şekli ile alakası yok.

Kavcıoğlu: Kur korumalı mevduat uygulamasının Merkez Bankasına bir yükü yok.

Kavcıoğlu: Yatırıma ve üretime gitmeyen kredilerde bir durgunluk var ancak selektif kredilerde müthiş bir artış var. İstediğimiz de bu.

Kavcıoğlu: Döviz kuru spekülasyonlarıyla oluşan bu çarpık yapıyı liralaşma stratejisiyle sona erdiriyoruz.

ABD'de Türkiye'ye F - 16 satışını koşullara bağlayan maddeler, savunma bütçesi yasa tasarısından tamamen çıkarıldı.

Fitch, Türkiye'nin gelecek yıl %2,9 büyümesini bekliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası kara harekatı ile ilgili taraflara gerilimi azaltmaları çağrısını yineledi.

Macaristan, AB'nin Ukrayna'ya yapmayı planladığı yardımı veto etti. Onaylanması için oy birliği gereken kararı Macaristan’ın veto etmesinin ardından AB Macaristan’a fon gönderme sürecini erteledi.

Dünya Ticaret Örgütü, ülkelerin özellikle gıda, yem ve gübre olmak üzere birçok ürüne artan bir hızla ticaret kısıtlamaları getirdiğini söyledi.

Vedomosti gazetesinin haberine göre, Rusya, Batılı güçlerin dayattığı tavan fiyata karşı bazı ülkelere petrol satışını yasaklamak ve ham petrolünü satacağı maksimum indirimleri belirlemek de dahil olmak üzere üç seçeneği değerlendiriyor.

Çin'in ihracatı Kasım ayında da düştü.

Ne Olacak?

• Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı bugün yapılacak.
Euro Bölgesi’nde büyüme verisi açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

ABD’de Cuma günü gelen Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerin üstünde kalmasıyla birlikte Fed’in faiz artırımında eli güçlendi. Fed’in şahin adımlarına karşı enflasyon riskinin hala ayakta olması piyasalarda risk iştahını düşürürken, Fed'in faiz artırımlarına beklenenden daha uzun süre devam edebileceğinin sinyalleri satış baskısını artırıyor.
BİST100 endeksi tarafı ise 5.000 seviyesini zorlamaya devam ediyor. Momentumun düşük olduğu son günlerde hisse bazlı hareketler ön plana çıkıyor. Dolar TL tarafındaki stabilizasyon da devam edecekken, piyasalar bugün açıklanacak Euro Bölgesi büyüme verilerine odaklanacak.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.331 - 5.489 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.436 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 305 artarak 311.710 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.430 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.535’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.410 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.500 ve 5.535 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.370 ve 5.340 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 07/12/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 06/12/2022

 

En fazla para girişi olan hisseler 06/12/2022

 

BİST KAP'a bildirdi: Altı hisse ve bir yatırımcıya tedbir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ünal07 Aralık 2022 08:08

    Eyt yaş sınırı gelmiş. Bu karar seçimi kaybettirir. Borsa seçim öncesi uçar. Ancak bugünlerde düşecek.