E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
06 Aralık 2022 - 07:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: KKM’nin bütçeye maliyeti aylar itibarıyla azalmış ve Kasım ayı içinde bütçeden herhangi bir aktarım yapılmamıştır.

Fitch Ratings, küresel ekonomi için 2023 yılı büyüme tahminini bir kez daha aşağı yönlü revize etti.

Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivite tüketicilerin harcamaları kesmesi ve artan enflasyonun etkisiyle kasımda üst üste beşinci ayında da gerileyerek bölgenin yumuşak bir resesyona sürüklendiğine işaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, ruhsat
sahaları arasında kalan İstanbul'daki bir küçük alan maden sahasını, mücavirindeki
ruhsat sahipleri arasında ihale edecek.

ABD'nin haftalık çelik üretimi, bir önceki yıla göre düştü.

Bank for International Settlements tarafından yayımlanan bir rapora göre ABD harici kurumlar bilançolarında türev işlemler aracılığıyla yaklaşık 65 trilyon dolarlık açığa sahip ve bu durum bir sonraki krizin zamanını öngörmeyi zorlaştırıyor.

Avustralya Merkez Bankası, politika faiz oranında piyasa beklentilerine paralel olarak, 25 baz puan artışa gitti.

Avrupa Birliği'nin tavan fiyatla birlikte gelen yeni yaptırımları Rus petrolü taşıyan gemilerin sigorta problemi ile karşılaşmasına neden oldu.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
• Hazine bugün iki tahvil ihalesi gerçekleştirecek.
• Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık'ta yapacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Çin tarafında korona virüs vaka sayılarının artması ile birlikte sert tedbirler devam etmiş ve halk isyan noktasına gelmişti. Son günlerde Çin'in bazı şehirlerde virüs testi kurallarını gevşetmesiyle Asya piyasaları dünü pozitif tamamladı.
Cuma günü ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi aylık bazda 200.000 kişi olan beklentinin üstünde 263.000 kişi geldi. Gelen veri ile Fed’in faiz artırımında eli güçlendi. Faiz artırımına rağmen üçüncü çeyrekte ekonominin büyümesi ve enflasyonun geri gelmesinin ardından, Tarım Dışı İstihdam rakamları iç talebin güçlü seyrettiğini bu sebeple baz etkisi kaynaklı enflasyon düşüşünün kısıtlı olma ihtimalini artırdı. Olası enflasyondaki tekrar yukarı yönlü seyirle Fed’in faiz artırımı eli güçlendi. Bu da piyasaları ve emtiaları kısmi de olsa baskılarken, dün ABD piyasaları gün içinde yatay seyretti.
BİST100 endeksinde güne alıcılı başlamasına rağmen 4.883 seviyesine kadar geri çekildi. Ardından gelen tepki alımları ile gün yatay tamamlanırken, yurt içi piyasalar enflasyon verisini takip etti. Enflasyon 18 ay sonra ilk kez düşüş eğilimine girdi. Kasım ayında TÜFE %2,80 olan beklentilere paralel %2,88 artış gösterirken, yıllık bazda TÜFE Ekim ayındaki %85,51 seviyesinden Kasım ayında %84,39 seviyesine geriledi. Gıda enflasyonu yıllık bazda %99,05 seviyesinden %102,55 seviyesine yükselirken, çekirdek enflasyon ise %68,91 oldu. Kasım ayında enerji tarafındaki artış, gıda tarafındaki yükselişe ek olarak kur sepeti tarafındaki artış ile enflasyon yükselmeye devam etti. TÜFE tarafında aylık bazda gıda ve alkolsüz içecekler %5,75, alkollü içecekler ve tütün %3,19, lokanta ve oteller %3,18 oranlarında artış gösterirken, Kasım ayında düşüş gösteren tek grup %1,42 ile giyim ve ayakkabı oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.280 - 5.452 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.360 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.575 azalarak 311.405 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.448 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.450’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.800 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.300 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.410 ve 5.435 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.340 ve 5.300 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları Wall Street satışlarıyla karıştı

 

Emtia piyasalarında yeni yılda strateji 'bekle-gör'

 

Libya: Petrol arama faaliyetlerindeki 'mücbir sebep' hali kaldırıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)