E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
23 Kasım 2022 - 08:45 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Saat 04.08'de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanı Soylu: Herhangi bir can kaybımız yok. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor. Birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, AB'nin yaptırım uyguladığı Rusya'ya Türkiye üzerinden ihracat yaptığı iddiasını, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun kendisine verdiği istatistiklerle reddetti.

Beyaz Saray: Terör tehdidine karşı Türkiye'nin her türlü kendini savunma hakkı var.

ABD, G7'nin yakında Rus petrolü için tavan fiyat seviyesini açıklayacağını ve düzenli olarak ayarlama yapacağını bildirdi.

Pentagon Sözcü Yardımcısı Singh, Suriye'deki gelişmeleri izlediklerini belirterek, gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu.

Biden yönetimi, öğrenci kredilerindeki ödeme duruşunu Haziran sonrasına veya yasal zorluklar çözülene kadar uzatacak.

AMB Yönetim Konseyi Üyesi Simkus enflasyonla mücadele için Aralık’ta da 50 veya 75 baz puan artırmak gerektiğini söyledi.

Meta Sözcüsü, CEO Zuckerberg'in gelecek yıl görevden ayrılacağı haberini yalanladı.

Yeni Zelanda Merkez Bankası, 75 baz puanlık faiz artırımı ile merkez bankası tarihindeki en büyük faiz artırımını gerçekleştirdi.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt dışında öncü PMI verileri açıklanacak.
• ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• FOMC Tutanakları bugün yayımlanacak.
• TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.
• Moody’s’in 25 Kasım’da Türkiye değerlendirmesi yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

ABD’de piyasalar Perşembe ve Cuma günü tatil nedeniyle 1,5 gün süreyle kapalı olacak. Tatil öncesinde ise piyasalar bugün Fed’in geçen ayki kararına ilişkin toplantı tutanaklarına odaklanacak. Fed, son toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı sonrasında güvercin açıklamalar yaparak risk iştahını artırmıştı. Aynı dakikalar içerisinde Fed Başkanı Powell’ın yaptığı açıklamalar ise rüzgarı tersine estirmişti. Ardından Fed eyalet başkanlarından yapılan açıklamalarda ortak görüş olmaması, Fed’in kafasının karışık olduğunu bize gösteriyor. Şimdilik Aralık ayında Fed’in 50 baz puanlık faiz artırım ihtimali yüksek gözükse de, FOMC tutanakları Fed’in 2023 yol haritası açısından bize yol gösterici olacak.

BİST100 endeksi ise geçtiğimiz işlem günü adeta şaha kalktı. Endeks gün içi en yüksek seviye ve kapanış rekorlarını kırdı. Son üç işlem gününde endeksteki ağırlığı yüksek payların taban oluşumu sonrası baskılanan endeks, bu payların tekrar pozitife dönmesinin de etkisi ile alıcılı seyre döndü. Global piyasalardaki olumlu havanın da etkisi BİST100 endeksinin pozitif kapanmasına öncülük etti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.062 - 5.443 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.412 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.530 artarak 285.790 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.100 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.420’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.280 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.385 ve 5.420 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.320 ve 5.280 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 23/11/2022

 

Piyasalarda yön belirsiz

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)