E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
03 Ekim 2022 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

S&P, Türkiye'nin kredi notunu B+’dan B’ye düşürdü.

İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı 8 günlük bakıma girdi.

Borsada manipülasyon operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul'da perakende fiyatlar yıllık bazda %107,42 artış gösterdi.

S&P, vergi indirimi planının ardından İngiltere'nin kredi notunun görünümünü düşürdü.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna'nın NATO'ya hızlandırılmış katılım başvurusunu imzaladı.

İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki bölgeleri ilhakının ardından Rus ekonomisine yönelik belirli mallarda ihracat yasağı ve hizmet yaptırımları kararı aldı.

AB ülkeleri, doğal gaza tavan fiyat getirilmesi konusunda ortak tutum belirleyemedi ve AB Komisyonu'ndan çeşitli seçenekleri değerlendirmek üzere uzmanlar grubu kurmasını istedi.

Gelir İdaresi, 2022 yılı 3. geçici vergilendirme dönemi için yeniden değerleme oranını, %92,93 olarak belirledi.

Rusya, kara yolu taşımacılığında dost olmayan ülkelere topraklarını kullanmayı yasakladı

OPEC+ koalisyonunun pandemiden bu yana en hızlı üretim kesintisini planladığı belirtilirken, petrol fiyatları yükseldi.

Rusya’dan İtalya’ya gaz akışı durdu.

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda A Milli Kadın Voleybol takımımız grubunu lider tamamlayarak Son 16 turuna yükseldi.

Ne olacak?

• Yurt içinde enflasyon ve İmalat PMI verisi açıklanacak.
• Yurt dışı piyasalarda İmalat PMI verileri ön planda olacak.
• OPEC+ Toplantısı 5 Ekim’de gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

TÜİK tarafından Eylül ayına ilişkin enflasyon verisi bugün açıklanacak. Piyasa beklentisi Eylül ayı enflasyonun aylık bazda %3,80, yıllık bazda ise %84,6 artacağı yönünde. Enflasyon tarafı son aylarda düşüş eğilimine girse de Ağustos ayı sonunda açıklanan ve Eylül ayına yansıyan doğalgaz ile elektrik fiyatlarındaki zamların etkileri bu ayda görülecek. Ayrıca Eylül ayının kur ortalaması yaklaşık 18,31. Ağustos ayında bu oran 18,01'di. Avrupa tarafındaki enerji krizinin artarak devam etmesi ve resesyon endişeleri ile gerileyen Euro tarafında ise Euro / TL ortalaması Eylül ayında yaklaşık 18,14 oldu. Ağustos ayında bu ortalama 18,24'dü. Yani euro tarafı geri çekilmesine rağmen kur sepetinde de gözle görülür artış enflasyonu yukarı yönlü tetikleyecek bir unsur olarak ön plana çıkıyor. Bu noktada ise yükselen enflasyon ortamında risksiz varlıkların enflasyon karşısında yetersiz kalması nedeniyle alternatif getiri arayışı içerisinde Borsa'ya olan ilginin daha da artmasını beklemekteyiz. Fiyatlar genel düzeyindeki artışların şirket karlılıklarını olumlu etkileyebileceği algısı ile birlikte hanehalkı harcama kalemlerinin yüksek olduğu sektör grupları ön plana çıkabilir. Ayrıca bugün yurt içinde İmalat PMI verileri de açıklanacak. Girdi maliyetlerindeki artışlarla birlikte bu ay da İmalat PMI verisinin eşik değerin altında kalmasını bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.483 - 3.472 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.545 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.997 artarak 348.241 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.691 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede satış eğilimini arttırırken, 3.580’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.680 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.330 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.550 ve 3.580 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.380 ve 3.330 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Türkiye'den üst düzey bir heyet Libya'ya gidecek

 

SPK'dan 10 kişi hakkında suç duyurusu

 

Ankara'da 6'lı masanın ikinci tur toplantıları başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik03 Ekim 2022 08:23

    Gerçek yabancı yatırımcı yok, BIST'in en büyük manipülasyon çetesi de piyasada yok, BOFA robotu sinekten yağ çıkarmaya devam eder.