E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
30 Eylül 2022 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya - Ukrayna Savaşı'na ilişkin son gelişmeler değerlendirildi.

Kur korumalı mevduat hesaplarında tüzel kişiler açısından değişiklik yapıldı. Şirketlerin KKM’ye dahil edilebilecek hesaplarında tarih sınırı Eylül sonuna kadar genişletildi. Şirketler ve tüzel kişiler, 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ve sterlin hesaplarını TL’ye çevirebilecek.

Doğalgazda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı abonelerin Ekim tarifesi sabit kaldı.

S&P, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin %5,2'ye, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmininin ise %2,8'e yükseltildiğini bildirdi.

Putin, Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzaladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna'da referandum düzenlenen bölgelerin Rusya'ya katılmasına yönelik Moskova'nın aldığı karara ilişkin, ‘Rusya, Ukrayna'nın yeni bir bölgesini almayacak. Rusya, ülkemizin işgal altındaki topraklarına getirdiği felakete kendisini ilhak edecek.’ dedi.

St Louis Fed Başkanı Bullard, BoE’nin emeklilik fonlarını kısmi çöküşten korumak için acil bir hamleyle tahvil alımına yeniden başlamasından bir gün sonra, ABD ekonomisinin İngiltere piyasalarındaki kargaşa karşısında genel olarak izole olduğunu bildirdi.

Bullard: Fed enflasyonu aşağı getirirken ABD ekonomisinin resesyona girmesi mümkün, ancak bu temel senaryom değil.

San Francisco Fed Başkanı Daly, faizin %4,50 - 5,00 aralığına kadar yükseltilmesine destek verecek.

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin Japon Denizi yönüne iki balistik füze fırlattığını duyurdu.

Ne Olacak?

• Türkiye’de Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
• İngiltere’de GSYH, Almanya’da Perakende Satışlar, Euro Bölgesi’nde Öncü TÜFE açıklanacak.
• S&P’nin Türkiye’ye ilişkin görünümünü bugün açıklaması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %1,60 oranında düşüşle 3.147 seviyesinden tamamladı. Global piyasalardaki risk iştahının düşülüğü ve yurt içinde vade sonunun olması
satışları tetikledi.

ABD’de 2022 yılına ilişkin ikinci çeyrek büyüme verisi beklentilere paralel olarak %0,6 küçülme olarak gerçekleşti. Gelen veri ile ABD’deki resesyon sürüyor. Açıklanan veri sonrasında beklentilere baktığımızda Fed’in Kasım ayında 75 baz puanlık faiz artırım ihtimali %58,5, Aralık ayındaki 50 baz puanlık faiz artırımı %55,9 oldu.

ABD tarafı resesyonda olsa da istihdamdaki iyileşme sonrası bu durumu kabullenmeyecek gözüküyor. Öyle ki haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularının beklentilerin altında 193.000 olarak gelerek ABD politikacıları için rahat bir nefes aldırdı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.378 - 3.644 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.547 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 14.361 artarak 336.244 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.638 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede satış eğilimini arttırırken, 3.600’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.350 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.570 ve 3.600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.400 ve 3.350 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Hisse senetlerinin günlük fiyat-kazanç performansları (29.09.2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 30/09/2022

 

SPK'dan 23 izinsiz foreks sitesine erişim engeli kararı

 

SPK’dan Birko’nun içini boşaltanlar hakkında suç duyurusu

 

SPK’dan Timuçin Devrim Yalı’ya ceza!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Eylül 2022 09:16

    ABD borsalarının yatay ve ayı pıyasası bahsedilen noktaya endeksleri gelmesi biraz alıcıları izlemeye sevk ediyor. sp ve down riskli bolgede. risklid erken 2020 kasın ayındayı değerlere yakın. bu noktadan güç bulup, hacim bulup yukarı atması denemesini çarşamba yapmıştı. ama perşembe dün bu noktaya geri geldi. türkçesi bu. O bakımdan abd nin buradan güçlü çıkışı bizim ve dunya borsalarınında yeşillenmesi demek. Fakat biz onun öncesinde ABD vadelileri sinyal kullanıcaz. ABd açılışına görede bist i kapatıp tatile geçicez. akşam viop pıyasa ise abd borsalarına göre işlemleri yapacak. Özetle bist kendi bağımsız halinden kopup, abd pıyasaya kendini bağlayacak gibi. Beklemtim şu saat bu. ABD iyi olsun biz zaten iyi oluruz. ABD yumruk yedi ama nakavt olmadı, Ayı mayı işleri yan... Hadi kalk Rocy kendine gel, toparlan seni sersem, vur ayıya 2 tane, aparkatını... :D ... Bekliyoruz ABd yide...