E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
23 Eylül 2022 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Ticari kredi komisyonlarına sınırlama getirildi. Buna göre, Kredi kullandırım ücretleri, rotatif krediler hariç olmak üzere kullandırılan kredinin %1,10’unu geçemeyecek.

Ukrayna: Esir takası sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürekli iletişim halinde olmamız çok önemliydi.

Kremlin: Putin ve Suudi Veliaht Prensi Salman OPEC+ çabalarını takdir etti.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Enflasyon gelecek yıl gerileyecek, ancak %2 hedefine muhtemelen 2023'te ulaşılamayacak.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile görüşerek Ukrayna'daki savaşın bitmesi için ülkesinin Rusya üzerindeki etkisini kullanması çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, BM Genel Kurul toplantıları sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, İran ile 2015 nükleer anlaşmasının canlandırılması çabalarının duvara çarptığını söyledi.

İspanya Maliye Bakanı Montero, Rusya – Ukrayna savaşıyla birlikte başlayan yüksek enflasyon ve enerji krizi sorunlarına karşı zenginlerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.

Ne Olacak?

Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ekonomi odaklı bir toplantı düzenleyeceği medyada yer aldı.
Yurt içinde Turizm İstatistikleri yayımlanacakken, yurt dışı piyasalarda PMI verileri ön planda olacak.
Japonya hükümeti yeni ekonomi politikasını 30 Eylül'de görüşecek
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Geçen hafta ABD tarafından beklentilerin üstünde enflasyon verisi gelmesi sonrasında Çarşamba günü Fed agresif faiz artırımlarına devam etti. Fed, faizini 75 baz puan artırdı. Faiz kararı sonrasında mikrofonların başına geçen Powell, şahin tutumunu sürdürdü. Öyle ki enflasyon %2 seviyesine düşene kadar Fed'in tüm araçlarını kullanılacağını yineleyen Powell, yıl sonuna kadar 100 - 125 baz puanlık faiz artırımının da sinyallerini verdi. Agresifliğe devam eden Fed ardından 111 seviyesini zorlayan dolar endeksi de bu seviyenin üstüne çıktı. Son 20 yılın en yüksek seviyesine çıkan dolar endeksi ardından gelişmekte olan ülkelerin para birimleri baskılandı. Brent ve ons’daki geri çekilme de devam etti.

TCMB, faiz kararını açıkladı. TCMB, politika faizini 100 baz puan aşağı çekti. Karar metnine baktığımızda global taraftaki sorunlar dikkat çekti. Yurt içi tarafta ise büyümenin öncülüğünde sanayi üretim verisindeki olumlu seyrin etkileri ile istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması neticesinde 100 baz puan indirime gidildi. Faiz indirimi ardından Dolar / TL kuru 18,40’lara kadar yükselirken, son 1 haftanın en çok kaybettiren sektörü bankacılık paylarında alımlar hızlandı. Endeks, geçtiğimiz işlem gününde küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü tamamladı. Elektrik sektörü payları günün en çok kazandıran sektör grubu olurken, iletişim ve madencilik endeksi baskıladı.

İngiltere Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta yapılması planlanan faiz kararı toplantısı Kraliçe Elizabeth’in vefatı nedeniyle dün gerçekleşti. Piyasanın 75 baz puan beklentisinin aksine 50 baz puan faiz artıran BoE, agresifliğine devam ederken, karar oy çokluğu ile alındı. 5 üye 50 baz puan, 3 üye 75 baz puan, 1 üye ise 25 baz puanlık faiz artışı yönünde oy kullandı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.601 - 3.741 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.684 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 10.451 artarak 309.655 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.700 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.830’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.560 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.780 ve 3.830 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.620 ve 3.560 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 23/09/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler (22/09/2022)

 

En fazla para girişi olan hisseler (22/09/2022)

 

SPK'dan bir bağımsız denetim şirketine para cezası

 

BİST hisselerinin günlük performansı 22/09/2022

 

SPK'dan 63 izinsiz foreks sitesine erişim engeli kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)