E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
12 Ağustos 2022 - 08:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.


San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, enflasyon da dahil olmak üzere son ekonomik veriler göz önüne alındığında Eylül ayında 50 baz puanlık faiz artırımının mantıklı olduğunu, ancak verilerin garanti etmesi halinde daha büyük bir faiz artırımına açık olduğunu söyledi.

ABD Adalet Bakanı Garland, FBI ajanlarının ABD eski Başkanı Donald Trump'ın malikanesine düzenlediği baskını kendisinin onayladığını söyledi.

Tayvan'daki hükümet, Pekin'in dün yayımladığı siyaset belgesindeki "tek ülke, iki sistem" esasına dayalı "barışçı yeniden birleşme" önerisini reddettiğini bildirdi.

Sırbistan Aleksandar Vucic, Kosova yönetiminin, Sırpların yaşadığı ülkenin kuzeyine saldırmayı planladığını söyledi.

Arjantin, politika faizi oranını 950 baz puan artırarak %69,5'e yükseltti.

Arjantin'de enflasyon %71,00 olarak açıklandı.

Meksika Merkez Bankası faiz oranını 75 baz puan artırarak %8,50'ye yükseltti.

Ne olacak?

• Yurt içinde Sanayi Üretimi, Perakende Satışlar ve Piyasa Katılımcıları Anketi açıklanacak.
• İngiltere’de Öncü GSYH, Sanayi Üretimi ve İmalat Üretimi verileri ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %1,37 oranında yükselişle 2.868 seviyesinden tamamlayarak yeni kapanış rekoruna imzaatarken, endeks aynı zamanda gün içi en yüksek seviyesini de gördü. Yurt içinde ikinci çeyrek finansallarının etkisi sürerken yurt dışındaki riks iştahının da artması endeksi yukarı yönlü destekliyor. Risk iştahının artma nedenlerine baktığımızda geçtiğimiz hafta Pelosi'nin Tayvan ziyaretinden sorunsuz ayrılması ardından ABD enflasyon verilerinin beklenenden iyi gelmesi nedenler arasında yer alıyor. Çarşamba günü %8,5'lere kadar geri çekildiği açıklanan manşet enflasyon sonrası dün açıklanan ÜFE verisinin beklenenden iyi gelmesi ile yukarı yönlü seyir sürerken, açıklanan veriler ile Fed'in agresif faiz artırma baskısının bir miktar azaldığı düşünülüyor.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 3.124 - 3.177 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.152 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.096 azalarak 448.431 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.087 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.200’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.370 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.070 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.170 ve 3.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.100 ve 3.070 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol fiyatları geriledi

 

Günün önemli şirket haberleri 12/08/2022

 

Bakan Nebati: Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırmaya devam ediyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)