E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
10 Ağustos 2022 - 08:19 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden, yerli yarı iletken üretiminin artırılması ve ABD'nin konumunu Çin'e karşı güçlendirilmesi için Çip ve Bilim Yasasını imzaladı.

Biden, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımına onay veren belgeleri imzaladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, ülkesindeki savaşın Kırım'da başladığını söyledi. Zelenskiy, Savaş, Kırım'ın kurtarılmasıyla bitmeli dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Tayvan ziyareti sonrası ilk kez katıldığı canlı yayında Çin'in Tayvan'ı izole etmesine izin verilemeyeceğini söyledi.

AB ülkelerinin, Rusya'dan akışın kesintiye uğraması ihtimaline karşı hazırladıkları doğalgaz tüketimini %15 azaltma planı yürürlüğe girdi.

ABD, Çin'in büyük tel ve kablo üreticisi Far East Cable şirketini İran'a yapılan sevkiyatlarla ilgili ABD'nin ihracat kontrollerini ihlal etmekle suçladı.

Micron Technology, bellek üretimi için 2030'a kadar 40 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Çin’de enflasyon %2,7 ile son iki yılın en yüksek seviyesine çıktı. ÜFE ise %6,1 seviyesinden %4,2 seviyesine geriledi.

Elon Musk 6,9 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

İngiltere’de aşırı sıcakların yaşandığı bu günlerde ülkenin en büyük su ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water, başkent Londra ve çevresinde su kullanımında kısıtlama getirileceğini duyurdu.

Ne Olacak?

• Türkiye’de İşsizlik Oranı bugün açıklanacak.
• ABD’de TÜFE verisi bugün açıklanacak.
• Finansmana Erişim İstişare Toplantısı bugün TOBB’da yapılacak. Toplantıya Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası Genel Müdürleri de katılacak.
• Hazine, bugün 2 yıl vadeli ABD doları cinsinden devlet tahvilinin doğrudan satışını gerçekleştirecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Global piyasalar bugün ABD tarafından açıklanacak enflasyon verisine odaklandı. Nisan ayında %8,5 seviyesinden %8,3’lere kadar geri çekilen ABD enflasyon verisi sonrasında en kötünün geride kaldığının fiyatlanması ile endeksler rekor kırmış ve ABD’nin Eylül’de faiz artırımlarına son verebileceği görüşü piyasalarda hakim olmuştu. Ancak Mayıs ayında %8,6, Haziran ayında ise %9,1’e yükselen ABD enflasyonu sonrasında Fed son iki toplantısında toplamda 150 baz puanlık faiz artışı yapma durumunda kaldı. Bu durum resesyon endişelerini tetiklerken, ABD öncü GSYH verisinin %0,9 olarak küçülmeye işaret etmesi ABD’yi teknik resesyona soktu. (1Ç22GSYH: -%1,6) ABD kanadı istihdam gelişmeleri neticesinde resesyonu kabullenmeyerek istihdam verilerindeki güçlü seyre vurgu yaptı. Cuma günü gelen Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerin iki katı açıklanması ile ABD tarafındaki seyrin karmaşıklaştığını söyleyebiliriz. İstihdam verisinin beklenenden çok yüksek gelmesi Fed’in şahin tutumunun devam edeceği görüşüne yol açtı. Anketlerden çıkan sonuçlarda ise Fed’in Eylül’de de agresifliğine devam edeceği yönünde. Bugün saat 15:30’da ABD’de manşet enflasyon verisi açıklanacak. Son 3 aydır çekirdek enflasyondaki geri çekilmenin de etkileri ile ABD tarafındaki enflasyonun %9,1’den %8,7’ye gerilemesi beklenmekte. Olası bu durum ya da beklentilerin daha aşağısında bir enflasyon verisinin gelmesi ile risk iştahını artırabilir. Ancak çekirdek enflasyon beklentisi ise %5,9’dan %6,1’e çıkacağı yönünde. Manşet enflasyonla birlikte çekirdek enflasyonun seyri de yakından takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 3.039 - 3.096 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.066 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 14.649 artarak 440.560 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.019 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.140’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.010 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.110 ve 3.140 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.040 ve 3.010 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 10/08/2022

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek (10.08.2022)

 

ABD'de enerji üretiminde büyüme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Ağustos 2022 08:40

    FED izlediği veriyi , en kötüyü satın adlı TRADE olarak piyasa... Şimdi herkes yeşil senaryoyu satın alacak. destek ve dirençlere kadar DARBANT alımlar olası. sonrasında abartılı çıkanlara günlük traşlama fazlalıkları budama yaparak FED izlenecek. FED sonrası  1 dakikada olunması gereken noktaya hareket edecek TREN... bugünkü stratejim budur. Trade edilemeyen dar bant dolu kaedemli piyasa... o bakımdan elinde tutan varsa, ben olsam FED izlediği berine kadar tutar, şansımı denerim.  Ben biraz fazla risk ile heyecen buluyorum ondan tutuyorum belkide :D neyse... biraz relaks, sel geldi, sular çekiliyor. FED izleidği veri önemli. atacağı adımlar önemli. Sabır... kısa orta uzun tutan zaten size heryer Trabzon dert etmeyın, bugunleri...