E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
09 Haziran 2021 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi ve VIOP30 Endeks kontratı için yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 6.609 artarak 5.5.300.236’ya yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 557 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 86 kişi artarak 48.341’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.183.186.

Sağlık Bakanı Koca: Aşı programımızda bir grubun daha aşılanmasına başlıyoruz. Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri yarından itibaren aşı olmaya başlayabilecekler. Her geçen gün yeni meslek ve yaş grupları eklenerek ülkemizi en kısa sürede salgın gündeminden çıkaracağız.

Koca: Bir meslek grubu daha aşı programında yerini alıyor. Üniversitelerimizin Eylül'de yüz yüze eğitime başlayabilmesi için öğretim üyelerimizin ve üniversite personellerinin aşılanmasına da bugün başlıyoruz.

ABD Dışişleri Bakanlığı aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 90 ülke için pandemi nedeniyle yaptığı "Seyahat Etmeyin" uyarısını bir basamak düşürerek "Seyahatinizi gözden geçirin" olarak revize etti.

ABD Senatosu, Çin ile rekabetinde ABD'nin teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarına önemli katkı sağlaması beklenen kapsamlı yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, Joe Biden'a gitmeden önce Temsilciler Meclisinde de oylanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Amasra-1 kuyusundan çıkarılan doğal gazın yakılarak mühendislerin elinde enerjiye dönüştüğünü açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Nükleer anlaşmaya dönülse bile İran'a yönelik yüzlerce yaptırım yürürlükte kalacak.

ABD İç Gelir Servisi Başkanı Charles Rettig, Kongre'nin vergi dairesine, büyük ölçüde bildirilmeyen 10.000 doların üzerindeki kripto para birimi transferleri hakkında bilgi toplaması için net bir yasal yetki sağlaması gerektiğini bildirdi.

Avrupa Birliği Komisyonu, 2022 yılı bütçesinin 167,8 milyar euro olmasını, ilave olarak üye ülkelere kurtarma programı çerçevesinde 143,5 milyar euro hibe dağıtılmasını teklif etti.

İngiltere basınında yer alan habere göre İngiltere Maliye Bakanı Sunak, Londra finans merkezinin G7 global minimum kurumlar vergisi sisteminden muaf tutulması için bastırıyor.

Çin'de Mayıs ayında ÜFE bir önceki yılın aynı dönemine göre %9 yükseldi. TÜFE ise Mayıs ayında %1,3 artış kaydetti.

Gündemde neler var?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yarın yapılacak.

ABD Başkanı Biden, İngiltere Başbakanı Johnson ile yarın görüşecek.

NATO Zirvesi 14 Haziran’da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden 14 Haziran’da görüşecek.

Avrupa Birliği yönetimi ile ABD Başkanı Joe Biden, 15 Haziran'da Brüksel'de görüşecek.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden, 16 Haziran’da Cenevre’de bir araya gelecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesi küresel piyasalarda yön arayışı sürüyor. Enflasyon verisi öncesi 10 yıllık tahviller sakin bir seyir izleniyor. Fakat gelişmekte olan ülke paralarında dolar kaynaklı baskı devam ediyor. BİST100 endeksi Pazartesi günü bankacılık sektörü payları önderliğinde yurtdışı piyasalardan pozitif ayrışmıştı. Türkiye’de normalleşme adımlarının başlamasıyla havacılık ve bankacılık sektörlerindeki pozitiflik devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gaz rezervi hakkında yaptığı açıklamalar sonrası enerji sektörü paylarının baskılandığı görülüyor.

Dün ise endeks küresel piyasalara paralel olarak güne %0,03 oranında yükselişle 1.447 seviyesinden başlangıç yaptı. Volatilitenin yüksek olmadığı ilk yarıyı endeks yatay seviyede geçirdi. Yurtiçi piyasalarda haber ver veri akışının yoğun olmadığı işlem gününde bankacılık sektörüne gelen alımlar ile endeks günü %0,04 oranında yükselişle 1.447 seviyesinden tamamladı. Finansal kiralama faktöring sektörü payları %1,74 oranında değer kazanırken, spor sektörü payları %1,71 oranında değer kaybetti.

Euro Bölgesi öncü büyüme verileri açıklandı. 19 üyeli Euro Bölgesi ekonomisi yılın ilk çeyreğinde aylık %0,3, yıllık %1,3 ile önceki tahminlerin altında daraldı. Euro Bölgesi’nin ilk çeyrek büyümesi % 0,6 daralmadan %0,3 daralmaya, yıllık bazda da %1,8’den %1,3 daralmaya revize edildi. Yukarı yönlü revizyonda İtalya’nın daha iyi gelen dataların etkili olduğu gözlemlendi.
Dünya Bankası, küresel ekonominin bu yıl %5,6, 2022'de %4,3 ve 2023'te %3,1 büyüyeceği tahmininde bulundu. Dünya Bankası, Türkiye için 2021 yılı GSYH büyüme tahminini ise % 5,0 ve 2022, 2023 tahminlerini %4,5 olarak sürdürdü .

ABD’de ticaret açığı ekonomideki toparlanma ve ihracatın artmasıyla Nisan’da bu yıl ilk kez daraldı. Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre dış ticaret açığı %8,20 düşüşle 68,9 milyar dolar oldu.

BİST ENDEKSLERİ

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz. VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Salı günü 1.555 - 1.571 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.566 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.373 azalarak 595.231 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1552 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.588’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.545 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.577 ve 1.588 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.557 ve 1.545 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir

Altın, enflasyon öncesinde yatay seyirde

Asya borsaları verilere karışık tepki vermeye devam ediyor

Petrolde İran sıçrayışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)