E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
31 Aralık 2020 - 08:41 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 15.692 artarak 2.194.272’ye yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.612 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 254 kişi artarak 20.642’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.078.629.
• Sağlık Bakanı Koca: Aşı risk yönetim stratejisine uygun olarak hakkaniyetle dağıtılacak, sonuçları anlık ve canlı olarak paylaşılacaktır. Bilim Kurulumuzun belirlediği stratejiye uygun olarak 28 gün ara ile iki doz halinde uygulanacaktır.
• Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde 6 bakanın katılımıyla "ekonomi ve reform" gündemine ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.
• Elvan: Değerli Bakanlarımız Gül, Zehra Zümrüt Selçuk, Pakdemirli, Pekcan ve Varank ile ekonominin genel görünümünü ve önümüzdeki dönemin reform gündemini değerlendirdiğimiz bir toplantı gerçekleştirdik .
• ABD yönetimi, uzun süredir devam eden Boeing-Airbus anlaşmazlığı nedeniyle, aralarında uçak parçaları, Fransa ve Almanya menşeli alkollü içkilerin olduğu bazı AB ürünlerine yönelik gümrük vergilerini artırdı.
• İngiltere Başbakanı Johnson, AB ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret anlaşmasını imzalarken, İngiliz parlamentosu da, AB ile yapılan ticaret anlaşmasına onay verdi .
• EPGİS: 31.12.2020 tarihinde geçerli olmak üzere LPG otogaz’da 10 KRŞ/LT indirim gerçekleşti.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Dış Ticaret Dengesi ve Para Politikası Toplantı Özeti açıklanacakken, Almanya ve İngiltere’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalara baktığımızda, ABD teşvik paketi haberleri, aşı ve Brexit haberleriyle risk iştahı artmaya devam ederken doların zayıflamasıyla birlikte riskli varlıklara para akışının devam ettiği bir süreç yaşanıyor. İçeride ise Kasım ayındaki faiz artışının ardından Aralık ayında da faizi artıran TCMB’nin sıkı para politikasını 2021’de de sürdüreceğini açıklamasıyla kur 7,50’li seviyelere gerilemesinin ardından, son haftada küresel risk iştahındaki artış ve doların 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle gelişen ülke paralarının tamamında yükseliş oldu. TL, bu hafta ortasına kadar %3 primle yükselişe öncülük ediyor. Aylık bazda %6’ya yakın değer kazanan TL, dün dolar karşısında 7,31’e yükseldi. 2020 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AB ve ABD ile olan ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu, ABD yaptırım kararından sonra bizim teklif ettiğimiz ortak çalışma grubunun kurulmasını teklif etti. Biz her zaman diyalogdan yana olduğumuz için teklife evet dedik ve uzmanlar düzeyinde görüşmeler başladı. 2021’de yeni yönetimle ilişkilerimizi daha sağlıklı bir şekilde götürmek için biz hazırız açıklamasında bulunurken, Borsa İstanbul tarafında ise BİST100 endeksi dün 1.483 puan ile rekor tazelemesinin ardından 1.474 puandan işlemler dengelendi. TL bazında rekor kıran endeks, dolar bazında ise pandemi sonrası ilk defa 200 doları gördü.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Çarşamba günü 1.628 - 1.650 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.644 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 91.577 adet azalarak 118.929 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.602 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.665’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.623 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.656 ve 1.665 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.635 ve 1.623 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

2020’nin hisseleri

Dolar ve euro yılın son gününe nasıl başladı?

ABD ve Avrupa vadelilerde hafif gerileme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)