E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
02 Kasım 2020 - 08:55 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 2.106 kişi artarak 377.473’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 74 kişi artarak 10.326’ya yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 320.762.
• İzmir’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybeden kişi sayısı 76, yaralı kişi sayısının 961 olduğu açıklandı.
• Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için 14 Kasım'a kadar sürecek yeni NAVTEX ilan edildi.
• İçişleri Bakanı Soylu, eşi ve kızının Kovid-19 testinin pozitif çıktığı, tedavilerine hastanede devam edildiği bildirdi .
• Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Kovid - 19 testinin pozitif çıktığı açıklandı.
• ABD Başkanı Trump, seçimin kazananının hemen belli olmaması halinde ülkede "kaos çıkabileceğini" söyledi .
• Hazine, 2021 yılında, 385 milyar TL anapara ve 162,2 milyar TL faiz olmak üzere toplam 547,2 milyar TL tutarında borç servisi gerçekleştirilmesi, borç servisinin 449 milyar TL’sinin iç borç; 98,2 milyar TL’sinin ise dış borç servisi olarak yapılmasını öngördü.
• İngiltere'de Kovid-19 salgını nedeniyle ikinci kez ülke çapında karantina ilan edildi.
• Çin'de PMI Ekim'de 53,6 olarak gerçekleşti. İmalat sektöründe toparlanma 6. ayında da devam etmiş oldu.

Ne Olacak?

• İçeride İmalat PMI açıklanacak.
• Almanya, İngiltere ve Euro Bölgesi’nde İmalat PMI, ABD’de ise Üretim PMI açıklanacak.
• Donald Trump ile Joe Biden arasındaki ABD’de Başkanlık Seçimi yarın gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Coronavirüs vakalarının özellikle Avrupa’da rekor seviyelere ulaşması ile kısıtlamaların tekrardan başlaması ekonomik açıdan endişe yaratmaya devam ederken, ABD’de mali teşvik paketine ilişkin belirsizliğin devam etmesi risk iştahının düşmesine neden oluyor. Küresel piyasalar geçen haftadan bu yana satışların ardından son yurt içinde son iki işlem gününde sert satışlar dikkat çekti.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününe BİST100 endeksi Cumhuriyet Bayramı tatili sonrasında %1,36 azalış 15,29 puan düşüşle 1.111 seviyesinden başladı. Cuma sabahı Bu sabah TCMB'nin sıkılaştırma hamlesi doları bir miktar geriletse de negatif başlayan BİST100 endeksi küresel piyasaların etkisi ile satışlarını devam ettirdi. Öğlen saatlerinde İzmir’de meydana gelen 6,6 şiddetli depremin ardından satışlar derinleşti. BİST100 endeksi günü %1,30 azalışla 1.112 seviyesinden tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu yaptığı konuşmada Fransa ve AB’yi izledikleri politikalardan dolayı, ABD’yi ise Türkiye’ye yaptırım açıklamaları nedeniyle geçtiğimiz haftaya 8 TL bandından başlayan Dolar / TL, Çarşamba günü TCMB Başkanı Uysal’ın Enflasyon Raporu konuşmasındaki açıklamalarıyla 8,30’lu seviyelere yükseldi. Son işlem gününe de baktığımızda Dolar / TL hem jeopolitik riskler hem de korona virüsteki belirsizlik ile 8,35 seviyesine kadar yükseldiğini gördük.
Haftanın ve küresel piyasaların en dikkat çekici verisi yarın yapılacak olan ABD Başkanlık Seçimleri. Son güne girilirken Joe Biden’ın anketlerde mevcut Başkan Donald Trump’ın önünde olduğunu hatırlatalım.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Cuma günü 1.211 - 1.240 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.222 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 96.888 adet azalarak 419.991 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.274 seviyesinden uzakta hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.250’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.274 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.206 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.235 ve 1.244 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.212 ve 1.202 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Haftanın açılışında piyasalarda dengeli bir görünüm var

 

Bir sonrası ayı piyasası 78 yılın en kötüsü olacak

 

Yabancıların en fazla alıp sattığı hisseler

 

Vadelilerde ABD toparlandı, Avrupa ekside

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)