E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
27 Eylül 2023 - 08:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9.500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5.500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz.

Erdoğan: Yeni evlenen çiftlere, Aile ve Gençlik Bankası'ndan karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı
sunacağız.

Erdoğan: Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdini OVP'ye destek olmaya davet ediyorum. 85 milyon el ele gönül gönüle Türkiye'yi hedefleriyle buluşturacağız.

Financial Times haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ‘’Zorlu koşulların tersine dönmesi zaman alacak’’ açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Biden, Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyelerine hükümetin kapanmasını önlemek için işlerini yapmaya başlamaları çağrısında bulundu. Goldman Sachs, ABD hükümetinin birden fazla kez kapanmasının mümkün olduğu konusunda uyardı.

ABD'de bir mahkeme, eski Başkan Donald Trump'ın emlak imparatorluğunu kurduğu yıllarda çok sayıda kişiyi ve kurumu dolandırdığına hükmetti.

Çin Merkez Bankası toparlanmayı desteklemek için kesin ve güçlü politika kullanacak. Güney Kore, çip sektörünü canlandırmak için vergi indirimi ve finansal destek sağlayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Akkuyu NGS, tam kapasite devreye girdiğinde elektrik ihtiyacının %10’unu karşılayacak.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ECB Tutanaklarının bugün yayımlanması bekleniyor.
ABD’de Dayanıklı Mal Siparişleri verisi açıklanacak.

ABD’de büyüme verisi yarın açıklanacak.
S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü Azerbaycan ziyareti ile ertelenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı dün gerçekleşti. Erdoğan Başkanlığında Beştepe’de toplanan Kabine Toplantısı saate yakın sürdü. Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan,’’ Piyasa satış fiyatı 9.500 TL’yi geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5.500 TL’yi geçmeyecek şekilde cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının %44,4'üne, bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının %16,7'sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız.’’ dedi. Erdoğan yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacaklarını, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacaklarını söyledi.

BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününde kar realizasyonları ile karşılaştı. 62 puan düşüş, %0,75 geri çekilme ile geçtiğimiz günü 8.242 seviyesinden kapatan BİST100 endeksinde 177,5 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti. %1,8 volatilitede hareket eden BİST100 endeksinde en çok yükselen sektörler %2,86 ile kimya petrol plastik, %1,92 ile menkul kıymet yatırım ortaklıkları olurken, en çok düşen sektörler %3,85 ile iletişim, %2,90 ile madencilik oldu.

Günün önemli şirket haberleri 27/09/2023

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Çin Merkez Bankası'ndan ekonomik canlanma hareketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇİKO27 Eylül 2023 09:49

    ahuhauhau yatay bekleniyo yatırcaklar diyo aslında uauhauhauhauh çöküşe devammmmm ordan burdan şurdan paralar geliyooo gaz çıkıyoooo petrol çıkıyo hemide işlenmiş dümnyada tek ahuhauhauhauhau heöem yakcan kullancan öle çıkıyo huahuhauhauhauha yasasınnnn gıl boyama .