E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor

Borsada, yatay başlangıç bekleniyor
26 Eylül 2023 - 07:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

BES’te kısmen ödeme hakkında yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle katılımcılar sistemden çıkmadan konut alımı, evlenme, eğitim, doğal afet gibi durumlarda birikimlerinin %50’ye kadar olan kısmını toplu olarak alabilecek.

Kredi kartlarında aylık azami gecikme faiz oranı 1 Ekim itibariyle %3,11'den %3,56'ya yükseldi.

S&P, Türkiye ekonomisi için 2023 ve 2024 yılı GSYH büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti. 2025 ve 2026 için beklentilerini ise bir miktar aşağı çekti. Türkiye ekonomisi için 2023 yılı GSYH büyüme tahminini 1,2 puan artırarak %3,5'e çıkarttı.

Türkiye ve Güney Kore, savunma ve silah sanayi alanlarında işbirliğini güçlendirmek amacıyla gelecek dönemde askeri anlaşma imzalama konusunda mutabakata vardı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jean – Pierre, rüşvet almakla suçlanan Demokrat Senatör Menendez hakkındaki iddiaları ciddi bir mesele olarak ele aldıklarını bildirdi.

ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtlığı söylemleriyle tanınan New Jersey Senatörü Menendez, hakkındaki rüşvet iddialarından aklanacağına inandığını dile getirdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Deutsche Bank'ın varlık yönetim şirketi DWS'nin çevresel, sosyal ve yönetişim yatırımlarıyla ilgili yanlış beyanda bulunma ve kara para aklamayı önlemeye yönelik politikalar geliştirememe suçlamaları karşısında 25 milyon dolarlık ceza ödemeyi kabul ettiğini bildirdi.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, ABD ekonomisindeki şaşırtıcı esneklik göz önüne
alındığında, Fed'in muhtemelen faiz oranlarını çeyrek puan daha artırması ve faiz
oranlarını bir süre daha yüksek tutması gerektiğini söyledi.

Moody's, ABD'de federal hükümetin olası kapanmasının kredi değerlendirmesi üzerinde olumsuz etkileri olacağını belirtti.

Japonya Maliye Bakanı Suzuki, aşırı oynaklığın devam etmesi halinde yetkililerin
kur konusunda herhangi bir seçeneği göz ardı etmeyeceğini söyledi.

Ne olacak?

•Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Yeni Konut Satışları verisi ön planda olacak.
•ABD’de büyüme verisi Perşembe günü açıklanacak.
•S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

TCMB’den TL destekli adımlar gelmeye devam ediyor. TL dönüşümlü kur korumalı hesaplarda asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Bankalar, atılan bu hamle ile TL dönüşümlü kur korumalı hesaplara politika faizinin altında faiz verebilecek. Bu durum TL mevduatlara geçişleri hızlandırabileceği gibi KKM hesaplarında vadelerin dolmasıyla KKM’nin popülaritesinin azalacağını düşünüyoruz.

TCMB Başkanı Erkan, İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi Merkez Bankaları Forumu Toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Erkan, konuşmada "2024 yılında dezenflasyonu tesis etmeye yönelik yol haritamızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz." dedi. Erkan, 2024 yılında dezenflasyonu tesis etmeye yönelik yol haritasını kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyledi. Erkan, "Öncü göstergeler, yerli ve yabancı yatırımcıların portföylerindeki TL varlıkların payını artırmaya başladığına işaret etmektedir. TL varlıklara yönelik yerel ve uluslararası talebi arttırmaya kararlıyız. " dedi.

Günün önemli şirket haberleri 26/09/2023

 

Asya borsaları güne düşüş ile başladı

 

BES'te kısmı ödeme dönemi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)