E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
17 Kasım 2022 - 08:07 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Finlandiya merkezli Enerji ve Temiz Hava Araştırma Merkezi CREA, açıkladığı raporda, Rusya'dan Türkiye'ye sevk edilen ham petrol miktarında büyük artış olduğuna işaret edilerek "Rus petrolünün AB ülkelerine taşınmasında Türkiye üzerinden yeni bir güzergah oluşuyor" ifadesini kullandı.

Fitch: Türk bankalarının refinansman riskleri makro ekonomik dengesizliklerde artışla birlikte daha da yükseldi.

AB, Polonya'ya füze düşmesi olayından Rusya'nın saldırılarını sorumlu tuttu.

Fed Başkan Yardımcısı Waller: Son gelen verilerin ardından daha küçük faiz artırımı konusunda daha rahatım.

San Francisco Fed Başkanı Daly, Fed’in politika faizini makul bir başlangıç noktası olarak %5'lik bir politika faizi ile gelecek yılın başlarında %4,75 - %5,25 aralığına yükseltmesinin makul olduğunu belirtti.

Goldman Sachs, Fed'den beklediği faiz artırımlarına 25 baz puanlık artırım ekledi ve faizin %5 - 5,25 seviyesinde tepe yapacağını öngördü.

New York Fed Başkanı Williams, para politikasının finansal istikrar risklerini ele almak için en iyi araç olmadığına ve bunun yerine politika yapıcıların ABD Hazine piyasası gibi şeylerin direncini artırmak için harekete geçmesi gerektiğine inandığını söyledi.

BoE Üyesi Dhingra: BoE, faiz oranlarını daha da yükseltirse İngiltere'deki durgunluğu derinleştirebilir.

Rus ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %4 küçülerek resesyona girdi.(önceki çeyrek -%4,1)

Moody's: Arjantin'in Merkez Bankası borcu finans sektörü için sistemik risk oluşturuyor.

Japonya'nın ithalatı 1980'den bu yana görülen en yüksek hızla arttı.

Tencent, Meituan'daki 20 milyar doları aşan hissesini azaltacağını açıkladı.

Ne olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde TÜFE, ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü de rekorla tamamladı. Bankacılık sektörü payları önderliğinde yükselişini sürdüren endekse en çok katkı yapan paylar SASA ve HEKTS oldu. Endeks gün içerisinde 4.650 seviyelerine kadar düşse de tepki alımlarının etkisi ile günü alıcılı tamamladı. Endeks tarihinin en yüksek hacim yaptığı günü de geride bırakmış oldu.
İngiltere’de enflasyon verileri açıklandı. İngiltere’de enflasyon %10,9 olan beklentilerin üstünde %11,1 açıklanarak son 41 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Gıda ve alkolsüz içecek fiyatları 1977'den bu yana en hızlı artışı gösterirken, artan enerji fiyatları İngiltere’de enflasyonu yukarı çekti. Enflasyonun yükselmesi ve şimdilik kontrol altına alınamaması sonrasında BoE’nin faiz artırımlarına devam edeceği ihtimalleri de artmış oldu. Gözler bugün açıklanacak Euro Bölgesi enflasyon verilerine çevrildi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 5.193 - 5.365 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.249 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 804 azalarak 293.773 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.143 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 5.350’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 5.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.200 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.310 ve 5.350 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 5.240 ve 5.200 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 17/11/2022

 

Asya borsalarında düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)