E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış beklentisi---

Borsada yatay açılış beklentisi

Borsada yatay açılış beklentisi
26 Ağustos 2022 - 09:03 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

DSÖ: Kovid-19'dan 2022'de ölenlerin sayısı 1 milyonu geçti.

ABD: Türkiye'de vize başvurularındaki bekleme sürelerinin ikili ilişkilere zarar vermesini istemeyiz.
St Louis Fed Başkanı James Bullard: Enflasyonun beklenenden daha kalıcı olması muhtemel. Fed'in gösterge faizinin yıl sonuna kadar mevcut %2,25 - %2,50 aralığından %3,75 - %4,00 aralığına çıkmasını istediğini yineledi.

Philadelphia Fed Başkanı Harker: Enflasyon daha fazla faiz artırmamızı işaret ediyorsa bunu yapmalıyoz. Fed’in para politikasında sınırlayıcı bir duruşa ihtiyacı olduğu ve bu duruma yılsonuna kadar gelinmesini beklediğini açıkladı.

Kansas City Fed Başkanı George: Ekonomiye baskı yapacak oranda faiz artırmadığını ve faizlerin bir süre %4’ün üzerine yükselmesi gerekebileceğini belirtti.

Biden, 52 milyar dolarlık desteği kapsayan çip üretim yasasının uygulamaya konulması için kararname imzaladı.

İran: ABD ile İran arasında henüz çözüme kavuşmamış konularda ciddiyiz. ABD'nin İran'a cevap olarak gönderdiği metin üzerinde titizlikle çalışıyoruz.

Ukrayna: Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik şebekesiyle bağlantısı tarihte ilk defa kesildi.
Biden ve Zelenskiy, Zaporijya Nükleer Santrali'nin kontrolünün UAEA'ya verilmesi için Rusya'ya çağrıda bulundu.

Ne olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD'de temmuz ayı ticaret dengesi açıklanacak. 
Fed Başkanı Powell bugün Jackson Hole konferansında konuşacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Borsa İstanbul tarafında bankaların performansı yakından takip ediliyor. BIST 100 endeksi, bankacılık endeksi öncülüğünde %2,50 yükselişle 3.136 puandan kapandı. Son üç haftadır yabancı yatırımcının girişi bankacılık endeksinin ve BIST 100 endeksinin ralliye girmesini sağladı. Bankacılık endeksi bu hafta %15'nin üzerinde değer kazandı. Merkez Bankası'nın faiz indirim kararının ardından 18'i aşan Dolar/TL'deki yükseliş sürüyor. Türk Lirası, bu hafta dolar karşısında değer kaybını üçüncü güne taşırken; Dolar/TL, 18.17'yi aşarak 2022 yılının en yüksek seviyesini gördü. Böylece TL'nin dolar karşısında yaşadığı kayıp sene başından beri yüzde 27'yi aştı.

Diğer yandan gözler Jackson Hole toplantısına çevrildi. Dünyanın dört bir yanından akademisyenler, merkez bankacıları ve piyasa katılımcılarının yer aldığı Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu dün ABD'nin Wyoming eyaletinde başladı. "Ekonomi ve Politika Üzerindeki Kısıtlamaların Yeniden Değerlendirilmesi" başlığı altında gerçekleştirilecek. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell da sempozyum kapsamında bugün konuşma yapacak. Hafta başından bu yana resesyon kaygılarını güçlendiren ekonomik verilere karşın, Fed yetkilileri ağırlıklı olarak "şahin" açıklamalarda bulunmaya devam ederken, yatırımcıların faiz artırım büyüklüğüne ilişkin daha fazla netlik beklemesi Powell'ın açıklamalarının önemini artırdı. Powell'ın enflasyonu düşürme taahhüdünü yinelemesi beklenirken, açıklamalar öncesi para piyasası fiyatlamalarında FED'in eylül ayında 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimali yüzde 58'e yükseldi. ABD’de istihdam sektöründeki güncel durumu gösteren haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklandı. Haftalık işsizlik maaşı başvuruları son haftada 2 bin kişi azalarak 243 bin oldu. Yılın ilk çeyreğinde %1,6 oranında daralan ABD ekonomisi, ikinci çeyrekte de %0,9 daralarak teknik olarak resesyona girmişti. Dün ilk çeyreğe ait son okunma gerçekleştirildi ve %-0,9’luk oran %-0,6 olarak güncellendi.

Bakır ve demir cevheri fiyatları yükselişte

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek? (26/08/2022)

 

Asya borsaları ve dolar Powell etkisiyle yükselişte

 

Altın ve gümüş Jackson Hole toplantısına hazırlık yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)