E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış beklentisi---

Borsada yatay açılış beklentisi

Borsada yatay açılış beklentisi
26 Mayıs 2021 - 08:11 borsagundem.com

Info Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST100 endeksinde ve VIOP30 Endeks kontratında yatay yönlü bir açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerden bu yana endişe veren enflasyon teması yerini pozitifliğe bıraktı. Fed üyelerinden enflasyonda önümüzdeki aylarda gelebilecek sıçramaların geçici olduğu yönünde açıklamalar gelmeye başladı. Fed Üyesi Lael Brainard arz sıkıntılarının aşılması sonrası kısa vadeli fiyat baskılarının azalacağını öngörürken uzun vadeli beklentilerinin "çok iyi bir şekilde çapalandığını" belirtti.

Brainard, Fed üyelerinin ''enflasyonun hedefin üstüne çıkması durumunda tekrar aşağı indirecek araçlara ve tecrübeye sahip olduğunu'', James Bullard ise varlık alımlarını azaltma zamanlamasının önümüzdeki aylarda gündeme geleceğini belirtirken "Ancak o noktaya henüz gelmedik" açıklamasını yaptı. Bir başka Fed üyesi Raphael Bostic enflasyonun uzun bir süre yüksek kalmasını beklemediğini vurguladı. Fed üyelerinden gelen bu açıklamalar geçtiğimiz gün risk iştahını artırdı ve hisse piyasalarına pozitif yansıdı.

BİST100 endeksi tarafına bakıldığında ise endeks geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel %0,37 oranında yükseliş 5,30 puan artışla 1.457 seviyesinden başlangıç yaptı. Endekste hisse bazlı hareketler ön plandaydı. Günün ilk yarısında hafif alıcılı bir seyir hakimdi. Ancak kapanışa doğru kurun 8,46 seviyelerine kadar yükselmesiyle endekse sert satışlar geldi. Endeks hafif alıcılı başladığı işlem gününü %3,57 oranında düşüşle 1.400 seviyesinden tamamladı. İletişim sektörü payları %2,10 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Almanya ekonomisi, Kovid - 19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan katı ve uzun kısıtlamaların özel tüketimi yavaşlatması nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %1,8 daraldı.

Dolar / TL tarafına bakıldığında ise kur geçtiğimiz gün hafif yukarı başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan TCMB Başkan Yardımcısı değişikliği kurda sınırlı yükseliş oluşturdu. Kur 8,39 - 8,42 arasında dengelendi. Dolar endeksi son 4 ayın en düşük verisini gördü. Dolar / TL'de yukarı yönlü hareketlenmelerde 8,50 - 8.57 seviyeleri direnç seviyeleri, aşağı yönlü hareketlerde ise 8,30 - 8,22 - 8,15 seviyeleri destek seviyeleri olarak takibimizde olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bloomberg'e verdiği söyleşide pandemi desteklerinin milli gelirin %3'ünü geçeceğini söyledi. Cari denge görünümüne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Elvan yıl sonunda 22-25 milyar dolarlık cari açık beklediklerini söyledi. Elvan, daha önce gündeme gelen kripto para çalışmasında vergilendirme politikası olacağını da ifade etti.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Salı günü 1.496 - 1.556 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.500 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 27.582 artarak 587.913 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1540 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.512'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada
1.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.480 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.510 ve 1.512 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.490 ve 1.480 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Küresel piyasalarda pozitif görünüm

Petrol stoklarında düşüş bekleniyor

Altın, 1.900 doların üzerini gördü

Kripto paralarda toparlanma süreci

Asya borsalarında yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı26 Mayıs 2021 09:17

    2 Saat öncesinden nasıl öngörüyorsunuz. Manipülatif olabilir. 5 Dakika sonrasını göremiyoruz.