E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay açılış bekleniyor---

Borsada yatay açılış bekleniyor

Borsada yatay açılış bekleniyor
21 Ocak 2022 - 08:11 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 71.843 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 166 kişi olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: El Salvador'la olan ticaret hacmini 500 milyon dolara çıkarmak istiyoruz .

Erdoğan: Rusya - Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin, “Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri doğru bulmuyoruz. Temennimiz odur ki Putin’le Zelenskiy’i bir araya getirebilmek.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Rusya söz konusu olduğunda ortaklarımızla tek ses olarak konuşuyor ve hareket ediyoruz .

İstanbul Valiliği, bugün kentte beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yarıyıl tatiline girişin daha erken saatlere çekildiğini duyurdu.

Vergi Usul Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, kripto para borsası Binance Türkiye yetkilileriyle görüştü . Kripto varlıklarla ilgili yasal düzenleme çalışmalarının ele alındığı görüşmede Binance Türkiye ekibi, kripto para varlıklarına ilişkin dünyadaki uygulama örneklerine de dayanan önerilerini sundu.

Fed, resmi dijital para birimini çıkarmanın potansiyel faydaları ve risklerine ilişkin rapor yayımladı. ABD dolarının resmi bir dijital versiyonunu oluşturmanın, ödemeleri hızlandırabileceği ve ödeme teknolojisi geliştikçe hane halklarına güvenli bir seçenek sunabileceği, aynı zamanda finansal istikrar risklerini de beraberinde getirebileceği ifade edildi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, enflasyonun 2022 sonuna kadar %2'ye yakın düşeceğini tahmin etmeye devam ettiğini söyledi.

Japonya’da tüketici fiyatlarının Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, taze gıda fiyatları hariç %0,5 yükseliş kaydetti.

Japonya/Kishıda: BOJ'un %2 enflasyon hedefine ulaşması için çaba göstermesini bekliyoruz.

Fransa'da corona tedbirleri kısmen kaldırılacak .

Ne Olacak?

• Yurt içinde Tüketici Güven Endeksi açıklanacak.
• İngiltere’de Perakende Satış verileri ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak pozitif başlangıç yaptı. Yurt içinde gözler TCMB PPK’ya çevrildi. TCMB, politika faizinde piyasa beklentisi dahilinde değişikliğe gitmeyerek %14,00'te sabit bıraktı. Bizim beklentimiz de faizde değişikliğe gidilmeyeceği yönündeydi.
PPK karar metnine bakıldığında önceki metinlerden farklı olduğu gözlemlendi. Korona virüs risklerinin devam ettiğini belirten PPK , ''dezenflasyonist '' vurgusu yaptı. Karar metnine ''Türk lirasını öncelikleyen geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülmektedir'' ifadesi eklendi. TCMB’nin kararının ardından Dolar / TL 13,26 seviyesine kadar geri çekildi. BİST100 endeksi tarafındaki işlemler yüksek volatilitede sürdü. Karar ardından bankacılık sektörüne gelen satış dalgası diğer sektör gruplarına da sıçradı ve endekste satışlar hızlandı. Endeks günü negatif tamamladı.
Yabancılar geçtiğimiz hafta 55,1 milyon dolarlık hisse, 76,3 milyon dolarlık DİBS sattı. TCMB tarafından açıklanan veriler kapsamında, bir önceki haftaya göre yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı 1,4 milyar dolar azaldı.
Euro Bölgesi'nde, Aralık ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle %5'e yükselerek son 25 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. ECB Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi'nde enflasyonun tedarik darboğazlarının hafiflemesiyle bu yıl kademeli olarak düşeceğini öngördüklerini söyledi.
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 3 ayın zirvesinde olarak açıklandı. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 286.000’e yükselerek Ekim ortasından beri en yüksek seviyeye çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Perşembe günü 2.197 - 2.356 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.278 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 15.159 artarak 406.345 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.325 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yukarı eğilimini arttırırken, 2.370’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.450 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.200 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.290 ve 2.320 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.230 ve 2.200 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları sert geriledi

 

MB'nin faiz kararı olumlu, enflasyonda ise risk büyük

 

İlk 20 günde Borsa kazandırdı, dolar tüm enstrümanların gerisine düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)