E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yabancı ilgisi bitti mi?---

Borsada yabancı ilgisi bitti mi?

Borsada yabancı ilgisi bitti mi?
11 Aralık 2020 - 09:35 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişini güçlendirerek 1.366,78 ile yeni tarihi zirve test ederken, gün sonuna doğru kazançlarını geri vererek günü %0,23 yükselişle 1.353,36’dan tarihi zirveden kapattı.

Bankacılık endeksi %0,99 yükseliş ile pozitif ayrıştı.

Yurtdışı borsalarda ise beklentilerden kötü gelen işsizlik maaşı başvuruları sonrası kar satışları yaşanırken, majör endeksler günü sınırlı düşüşle kapattı.

TL ise negatif ayrışmasını devam ettirerek günü değer kaybı ile kapattı.

TCMB verileri üç haftalık güçlü yabancı alımları sonrası geçen hafta sınırlı çıkış yaşandığına işaret etti. Kısa vadede yabancı alımlarının momentum kaybetmesi sonrası tarihi zirve seviyelerde seyreden BIST’te kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Yurtdışında ise ABD ek teşvik paketine yönelik pozitif beklentilerin zayıflaması ve zayıf gelen veriler sonrası sınırlı da olsa kar satışları yaşanabilir. AB Liderler zirvesinden Türkiye’ye yönelik kapsamlı yaptırım kararı çıkmazken, ilişkilerin Mart ayındaki zirveye kadar izleneceği ve kişileri içeren sınırlı ek yaptırımların genişletilmesi bekleniyor. Trump kongreden geçen Türkiye’ye S-400 alımı nedeniyle yaptırım öngören bütçe tasarıyı imzaladı. Medya’da yer alan habere göre Trump’ın, Türkiye’ye CAATSA kapsamında yaptırım öngören ve Pompeo tarafından tavsiye edilen yaptırım kararını imzaladığı iddia ediliyor.

Basına yansıyan haberlere göre yaptırım maddelerinin CAATSA içinde en hafiflerden olan savunma bakanlığı ve yetkililerini hedef alacağı belirtiliyor. Bu haber akışları sonrası BIST’te kısa vadede kar satışlarının güç kazanması beklenir. Hafta içinde 350’li seviyelere kadar gerileyen CDS’ler hafif yükselişle günü 378 seviyelerinden kapattı. VIX endeksi ise 22 seviyesi üzerinde seyrederken, endeksin 25 seviyeleri üzerine yönelmesi kısa vadede ABD borsalarında volatilite ve kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir. ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre sınırlı negatif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması beklenirken, tarihi zirve seviyelerde olan endekste kısa vadeli yabancı ilgisinin momentum kaybetmesinin etkisiyle kar satışlarının oluşabileceğini düşünüyoruz.

Doğtaş ve Gersan Elektrik sorusu

Küresel piyasalar yön arayışında

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 11/12/2020

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)