E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada volatilite yüksekti---

Borsada volatilite yüksekti

Borsada volatilite yüksekti
28 Ocak 2022 - 08:42 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 82.180 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 174 kişi olduğu açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geleceği bildirildi. Putin'in geliş tarihi ise henüz açıklanmadı.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Rus işgali durumunda ABD'nin ortak ve müttefik ülkelerle birlikte kararlı adımlar atmaya hazır olduğunu bildirdi.

Kar yağışı, İstanbul’da sebze fiyatlarında %20 - 50 oranında artışa yol açtı ğı medyada yer aldı.

Katar Dışişleri Bakanlığı, Kabil Uluslararası Havalimanı'nın yönetimi ve işletilmesiyle ilgili, Türkiye, Katar ve Taliban geçici hükümeti heyetlerinin bir dizi temel konu üzerinde anlaşmaya vardığını duyurdu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya karşı Kuzey Akım 2 projesinin iptali dahil her seçeneğin masada olduğunu söyledi.

Apple'ın geçen yılın Ekim - Aralık döneminde elde ettiği gelir, tedarik zinciri sıkıntısı olmasına karşılık yıllık %11 artışla 123,9 milyar dolara ulaştı.

Robinhood, aktif kullanıcı sayısının düştüğünün görülmesinin ardından Perşembe günü 2022'nin ilk çeyreği için düşük bir kar tahmini açıklaması sonrasında yaklaşık %15 değer kaybetti.

Ne Olacak?

• Yurt içinde Turizm istatistikleri ve Ekonomik güven endeksi açıklanacak.
• ABD’de Kişisel Gelir / Gider verileri ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalarda beklenen açıklamalar Çarşamba akşamı yapıldı. Fed faiz kararını açıkladı ve mikrofonun başına Fed Başkanı Powell geçti. Fed, politika faizinde değişikliğe gitmedi. Piyasaların beklediği gibi yapılan açıklamalar şahindi. Fed Başkanı Powell, enflasyonla mücadele kapsamında Fed’in tüm araçlarını kullanmaya hazır olduğunu yineledi. Varlık alımlarının Mart ayı başında biteceğini açıklayan Powell, faiz artırımı için ise Mart ayını işaret etti. Piyasaların merakla beklediği bilanço küçültme zamanlamasının ise kararının alınmadığı açıklandı. Fed tarafından omicron kaynaklı gelişmelerin büyümeyi sınırlayacağı, enflasyonun %2 hedefin oldukça üzerinde kalmasının devam edeceği ve uzun süreli bir sorun olduğu görüşü hakimdi.

BİST100 endeksi tarafına bakıldığında ise yüksek volatilite hakimdi. ABD piyasaları Microsoft bilançosunun beklenenden iyi gelmesi ile Çarşamba gününe pozitif başlasa da Fed açıklamaları sonrası negatife yöneldi. Asya piyasaları da Fed etkisiyle geriledi. Dün ise ABD vadelileri ve Asya Piyasalarındaki satıcılı seyir sonrası BİST100 endeksi de güne negatif başladı. Fed’in şahin açıklamaları gelişmekte olan ülkeleri baskıladı. Yurt içi piyasalar yılın ilk enflasyon raporuna odaklandı. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. 2022 yıl sonu için %11,8 olan enflasyon tahmini 11,4 puan artışla %23,2'ye yükseltildi. 20 Aralık'ta Merkez Bankası'nın tek kuruş satmadığını belirten Kavcıoğlu, bilançoda rezervlerdeki düşüşte BOTAŞ'a yapılan döviz satışının etkili olduğunu kaydetti. Enflasyon tahminin piyasalara uyumlu gelmesi, Rusya piyasalarının negatiften pozitife yönelmesi ve ABD vadelilerinin toparlanması ile endeks günü alıcılı tamamladı.
Yabancılar geçtiğimiz hafta 33 milyon dolarlık hisse satarken , 15 milyon dolarlık DİBS aldı . TCMB tarafından açıklanan veriler kapsamında, bir önceki haftaya göre yurt içi yerleşiklerin pariteden arındırılmış döviz mevduatı 1,5 milyar dolar azaldı. TCMB tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 234 milyar 211,7 milyon $ olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 21 Ocak ile sona eren haftada 232 milyar 277,10 milyon dolara geldi.

ABD'de 2021'in son çeyreğine ilişkin büyüme rakamları açıklandı. Rakamlar ülkenin 2021'in son çeyreğinde %6,9 ile piyasa beklentilerinin üzerinde bir büyüme performansı gösterdi.
ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre haftalık işsizlik maaşı başvuruları 22 Ocak'ta sona eren haftada 30.000 düşerek 260.000’e geriledi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Perşembe günü 2.125 - 2.266 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.258 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.909 artarak 421.152 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.206 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yukarı eğilimini arttırırken, 2.310’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.500 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.190 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.280 ve 2.310 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.220 ve 2.190 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 27/01/2022

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Altında son 2 ayın en kötü haftası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)