E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada volatilite dikkat çekiyor---

Borsada volatilite dikkat çekiyor

Borsada volatilite dikkat çekiyor
08 Aralık 2022 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de güçlü gelen ekonomik verilerin Fed’in daha fazla faiz artırımına gitmesine yol açabileceğine dair endişeler ile 2023 yılına ilişkin zorlu ekonomik görünüme dair yapılan uyarılar bu hafta risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Ekonomik veriler, merkez bankalarının faiz kararları ve resesyon kaynaklı korkular risk iştahı ve piyasalardaki fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. Yurt içi piyasalarda ise son dönemde artış kaydeden volatilite dikkat çekiyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 15:00 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek
• 16:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Fed’e yönelik faiz artırım belirsizliği ve küresel ekonomilere ilişkin zayıflayan beklentiler bu hafta risk iştahı ve küresel piyasalar üzerinde baskı oluşturdu. Hafta içerisinde satıcılı fiyatlamanın öne çıktığı hisse piyasalarında dün de zayıf görünüm etkisini sürdürdü. BIST-100 Endeksi ise derinleşen satışlarla dün günü %3,46 oranında kayıpla 4.827,04 puandan tamamladı. ABD borsaları günü
sınırlı kayıplarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,64 – 18,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,64’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Teknik indikatörlerde yorulmanın gözlendiği BIST-100 Endeksi’nde günün ikinci yarısında eylül sonundan itibaren izlediğimiz yükseliş trendinin kırılmasıyla birlikte satışların derinleştiği ve sert kayıpların yaşandığı görüldü. Dünkü sert kayıplarla teknik görünümün zayıfladığı endekste 4.773 seviyesi altında 4.686 – 4.610 ve 4.446 seviyeleri gündeme gelebilir. Tepki alımlarında ise 4.882 ile yükseliş trendinin geçtiği 4.940 seviyeleri direnç olarak takip edilecektir. Yükseliş kanalı içerisinde tutunmanın sağlanması halinde 5.000 seviyesi yeniden önem kazanacaktır. 5.000 puan aşılmadan olası yükselişlere temkinli yaklaşılması gerektiğini ve eylül sonundan  itibaren etkili olan yükseliş kanalı içerisine dönüş sağlanamazsa endekste satıcılı seyrin devam edebileceğini değerlendiriyoruz.

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları (08/12/2022)

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (08/12/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)