E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada veri gündemi zayıf gün---

Borsada veri gündemi zayıf gün

Borsada veri gündemi zayıf gün
17 Şubat 2014 - 09:23 borsagundem.com

BİST 100 endeksi cuma günü 64.025– 64.997 seviyeleri arasında işlem gördü ve yüzde 1.75 değer kazanarak 64.882 puan seviyesinden kapandı

''Yeni Haftaya Çin Verileri ile Başlanacak…
 
Haftanın son işlem gününde küresel piyasalar özellikle Çin tarafından gelen beklentilerin üzerindeki TÜFE ve ÜFE rakamlarıyla beraber alıcılı seyretti. ABD tarafında Michigan güven endeksi beklentileri karşılarken, sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı. ABD tarafında endeksler özellikle şirket bilançolarının pozitif  gelmesiyle yükselişine devam ediyor. Avrupa tarafında ise Euro Bölgesi, Fransa ve Almanya büyümeleri beklentileri karşılarken, İspanya ve İtalya verileri beklentilere paralel gerçekleşti. Özellikle Euro Bölgesi lokomotifi Almanya tarafından açıklanan büyüme rakamları beklent.ileri karşılamasıyla Avrupa endeksleri de günü alıcılı kapattı. Asya ve gelişmekte olan ülke endeksler ise Çin tarafından gelen Ocak ayı yeni kredi rakamlarının çok yüksek seviyede gelmesi asya ve gelişmekte olan ülke endekslerini alıcılı seyretmesine yardımcı oldu.
 
Yurtiçinde ise özellikle Çin tarafından gelen olumlu veriler sonrası gelişmekte olan ülke endekslerine uyum sağladı ve günü alıcılı kapattı. Kurdaki değer kaybı sonrası alıcılı olarak devam eden BIST 100 endeksi 65000 direncini test etse de bir miktar geri çekildi.
 
Bugün yurtdışı piyasalarda veri akışı zayıf olmakla beraber, yurt içinde işsizlik oranı ve bütçe dengesi takip edilecektir.
 
Teknik açından endeksin 64.500 direnci üzerinde tutunması durumunda 65.000 ve 66.000 direncini hedeflemesi olası iken 64.500 desteğinin altında hareketlerine devam etesi durumunda 64.000 desteğine doğru gevşeme gelebilir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)