E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsada usulsüzlük yaptığı iddia edilen 8 şüpheli adliyede---

Borsada usulsüzlük yaptığı iddia edilen 8 şüpheli adliyede

Borsada usulsüzlük yaptığı iddia edilen 8 şüpheli adliyede
04 Ekim 2022 - 10:35 borsagundem.com

İstanbul merkezli 4 ilde, borsada işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda yakalanan 8 şüphelinin işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Borsa işlemlerinde örgütlü ve organize biçimde usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet edildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında haksız kazanç sağladığı belirlenen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş, İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir'de belirlenen 17 adrese düzenlenen operasyonda 8 şüpheli yakalanmıştı.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü haklarında yakalama kararı çıkarılan Ahmet Can Teoman, Barış Aşçıoğlu, Berke Arpacı, Eda Karayal, Hakan Gençoğlu, Mehmet Akdere, Necip Kaan Karayal, Nihal Kılınç, Poyraz Teoman ve  Tunç Karayal’ı gözaltına almak için harekete geçmişti.
Polis ekipleri Nihal Kılınç ve Poyraz Teoman’ın yurt dışında olduğunu tespit etmiş, diğer şüpheliler ise yakalanmıştı. Gözaltına alınan o şüpheliler işlemlerin ardından bu sabah adliyeye gönderildi.

SPK'nın borsadaki dolandırıcılık iddiasına ilişkin yaptığı suç duyurusunun detayları

 

Mehmet Akdere gözaltına alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akif AN07 Ekim 2022 15:15

    Günaydın ben bildim bileli borsada usulsüzlük diz boyu demirbank, yaşarbank, etibank, kepez eletrik, lio yağ, ar tarım daha bir sürü şirket var kimin umrunda çalanlar kral gibi lüks içinde yaşıyor adamlar meslek edinmiş her yerle irtibatlı yazık günah giden paralar psikolojisi bozulan insanlar intihar edenler bunun vebalini kim ödeyecek inşallah düzelir.

  • Yaşar09 Ekim 2022 11:03

    Bir paylaşımda gördüm Reisinde katıldığı bir sempozyumda bir bayan konuşma yaptı. Kanun var diyerek usule uydurmak cezai sorumluluktan kurtarsada kul hakkından kurtarmıyor. Olay bu kadar net! Kendi nefisleri için mahvettiler.

  • ALİ06 Ekim 2022 11:21

    parayı vurgun yapan götürdü. devlette cezasını keseralır olan küçük yatırımcıya olur

  • Mahkum 05 Ekim 2022 15:36

    Kent hisse senetleri ve qnbfb senetlerine de bir el atın bi zahmet. Ky yıllardır sömürüyor. Adeta müebbet hapis cezası alan mahkum olduk.

  • Ahmet Ali 04 Ekim 2022 22:40

    Bu tür manipülasyonların cezası kesinlikle idam olmalı. Adam kaçırdığı parayı yiyememeli. Yoksa bu türlü soyguncuların sonu gelmez.

  • IDAM04 Ekim 2022 21:48

    ne komik bir memleket....kanun yapicilar adam gibi kanun yapmazlar ve kanun yaparken deveyi gecirecek delik birakirlar ve bu delikten gecenide ceza verilir.Hakim Savci ne yapsin????her konuda ayni sistemdeki delikden deve surusunu gecir...zamanve enerji kaybindan baska birsey degil.....

  • kalkınma bankası manipülasyoncuları04 Ekim 2022 18:46

    kalkınma bankasında manipülasyon yapan çete niye araştırılmıyor. 3 yıldır küçük yatırımcının parası pul oldu kalkınma hissesinde.

  • Fikri04 Ekim 2022 16:09

    Borsada usülsüzlük yapan yedi kişi adliyedemi?

  • ALİ KODUŞ04 Ekim 2022 15:11

    Korkmayın bir şey olmaz mehmet akdere ve ailesi ile ekibi delil yetersizliğinden bir kaç güne sebest kalır ve yine şekerbank ve tskb kaldığı yerden takla atmaya devam eder bizlerde yine para kazanırız.

  • salih04 Ekim 2022 13:21

    nurettin ALBAT hisse si alıyormuş

  • ANK04 Ekim 2022 12:30

    Bişey çıkmaz viop emirleri önceden giriliyor hepsi biliniyor 

  • Alpertunga 04 Ekim 2022 11:06

    Bişey olmaz kimin hizmetkarları bu adamlar acaba. Hala küçük yatırımcıyı soyuyorlar

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ04 Ekim 2022 10:53

    MEHMET AKDERE VE EKİBİ OLMAZ İSE BİR DAHA BANKALAR 6 YA KADAR KATLAMAZ Kİ.SAYELERİNDE İYİ PARALAR KALDIRDIK.