E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da temkinli açılış bekleniyor---

Borsa'da temkinli açılış bekleniyor

Borsa'da temkinli açılış bekleniyor
26 Mayıs 2016 - 08:52 borsagundem.com

Vakıf Yatırım"BİST'in kur ve faiz tarafındaki hareketlere göre yön belirlemeye çalışacağını düşünüyoruz"

Piyasalara Bakış

Güne 79.400 üzerinden yatay başlayan BİST, 80.000 seviyelerini hedefleyerek yukarı denemelerine devam etti. Günün devamında gelen kar satışlarıyla 78.500 seviyelerine kadar geri çekilen BİST, kur ve faiz tarafında da dalgalanma sonrasında günün kapanışını 78.609 seviyesinden tamamladı.

Uluslararası kreditörlerin Yunanistan için kurtarma programı kapsamında 10,3 mlr €'luk kredinin serbest bırakılması için uzlaşı sağlamalarının yanı sıra yükselen petrol fiyatlarının desteği ile Avrupa borsaları dün de olumlu seyrini sürdürdü. ABD'de ise enerji sektörü öncülüğünde endeksler yükseliş gösterdi. ABD'de haftalık olarak açıklanan ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde gerilemesi sonucu petrol fiyatlarında yukarı yönlü seyir görüldü.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26.05.2016

Bugün yurt dışında İngiltere 1Ç16 büyüme verisi yanı sıra ABD'den dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik rakamları izlenecek. Yurt dışında hem Avrupa hem de ABD tarafında piyasaların olumlu kapanması ardından sabah itibariyle Japonya pozitif seyir izlerken, Çin tarafında satışlar gözlenmekte. Avrupa piyasalarının da yeni güne hafif satış baskısıyla açılması beklenmekte. BİST'in güne temkinli bir başlangıç yaparak yine kur ve faiz tarafındaki hareketlere göre yön belirlemeye çalışacağını düşünüyoruz.

Makro Ekonomi & Politika Haberleri

" Kapasite kullanım oranı 0,4 puan arttı
" Mayıs'ta Reel Kesim Güven Endeksi 0,3 puan azalarak 109,8 oldu

Günün önemli şirket haberleri - 26.05.2016

Sektör ve Şirket Haberleri

" Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Şefik Tüzün: Çimento iç pazarının 2016'da ekonomi geneline paralel büyüyeceğini belirtti (+)
" Tekfen Holding (TKFEN) yeni proje aldı (+)
" Aselsan (ASELS) 64,9 mn TL'lik yeni proje imzaladı (=)
" Kısa Kısa Şirket Haberleri: SODA, TMSN, NTHOL

Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş

Piyasa bugün bu gelişmelere odaklandı

 

 

BİST-100'de bu seviyelere dikkat!

 

Dolar 2.93 seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)