E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsada sürpriz satış---

Borsada sürpriz satış

Borsada sürpriz satış
10 Şubat 2015 - 09:47 borsagundem.com

Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre Eczacıbaşı Menkul Değerler’in Global’e satışında son aşamaya gelindi

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Eczacıbaşı Grubu, finans sektöründeki en büyük yatırımı olarak bilinen borsanın en eski ve en köklü kurumlarından Eczacıbaşı Menkul Değerler’i (EMDAS) elden çıkarmaya hazırlanıyor. Borsagundem.com’un sektör yetkililerinden aldığı bilgiye göre Eczacıbaşı Menkul Değerler’in satışı için yine sektörün önemli isimlerinden Mehmet Kutman ile el sıkışılmış durumda. Çok yakında devir için imzaların atılacağı söyleniyor.

BİR DÖNEMLER BORSANIN EN BÜYÜĞÜYDÜ

25 milyon lira sermaye sahip olan Eczacıbaşı Menkul Değerler, bir dönemler borsada banka kökenli olmayan kurumlar içerisinde en büyüklerden  ve en etkin kurumlarından biriydi. Defansif  tavrı ve kurallara uygun işlem yapmaya gayret eden nadir aracı kurumlardan biri olarak bilinen Eczacıbaşı Menkul Değerler’in son dönemdeki değişme ayak uyduramadığı ve büyüyen zarar nedeniyle grubun şirketi elden çıkarma kararı aldığı belirtiliyor. 2013 yılı 9 aylık bilançosunda yaklaşık 500 bin lira zarar açıklayan EMDAS, geçen yıl aynı dönemde yaklaşık 5 milyon lira zarar açıkladı.

İTALYAN AZİMUT ETKİLİ

EMDAS’a talip olan isim ise yine geçmişte borsaya damgasını vurmuş bir isim. Mesut Yılmaz’ın yeğeni olarak bilinen ve son dönemde sermaye piyasası yatırımlarını enerji ve gayrimenkule kaydıran Kutman’ın EMDAS’a talip olması sektörde büyük şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü, Mehmet Kutman portföy yönetim şirketini İtalyan varlık yönetim şirketi Azimut’a satmıştı. AZ International Holdings S.A. ayrıca Global Menkul Değerler’a yüzde 10 ortak olmuştu. Azimut, daha sonra Notus Portföy ve Bosphorus Capital’in paylarını satın alarak hakim ortak konumuma gelmişti. Bu satın almada da İtalyan varlık yönetim şirketinin etkili olduğu belirtiliyor.
Foreks işlemlerinden uzak duran iki kurumun satış sonrası sermaye piyasalarında sinerjisini birleştireceği ve maliyetleri minimum seviyeye çekerek yeniden sektörün önemli oyucularından biri olacağı belirtiliyor.   
Bu arada 40 milyon lira sermayesi bulunan Global Menkul Değerler, sektörde zarar etmeyen nadir kurumlardan biri.

GLOBAL MENKUL DEĞERLER'DEN KAP'A AÇIKLAMA

Haberimiz üzerine Global Menkul Değerler tarafından yapılan KAP açıklamasında şöyle denildi: ''Şirketimizin 2015 yılına yönelik "sermaye piyasalarında devralmalar suretiyle büyüme" yönündeki stratejisi çerçevesinde Şirketimiz çeşitli aracı kurumlarla görüşmeler yürütmektedir. Ancak bugün bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili olarak herhangi bir aracı kurumun satın alınması hususunda özel durum açıklaması yapılmasını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı20 Şubat 2015 18:59

    Borsa gündem i tebrik ediyorum. Bu birleşme haberini buranın sayesinde öğrendim. bugünde resmi haber KAP a düştü. borsa gündem e tesekkür ederiz.

  • mahir11 Şubat 2015 17:44

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, ancak Emdaş verdiği kaliteli hizmetler ile piyasada en güvenilir kurum. Satılırsa yazık olur.

  • rasim11 Şubat 2015 05:49

    Önce kredi çeker,daha sonra bedelli yapar,yolu mu yok.

  • avare11 Şubat 2015 00:54

    manipilasyonmu desem yalanın danıskasımı desem bilmiyorum bırol arkadaşımızın dediği gibi işlem görmeyen şirket parayı nerden bulacak:)

  • BİROL ŞİMŞEK10 Şubat 2015 12:25

    SORMAK İSTEDİGİM GLOBAL MENKUL DEGERLER BUKADAR GÜÇLÜ İSE NEDEN İŞLEM GÖREMEZ DURUMDA PİYASA YAPICISI BİLE YOK BİR BİLEN VARSA AÇIKLASIN

  • furkan10 Şubat 2015 11:20

    vay be ne günlerdi