E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar dikkat çekiyor---

Borsada sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar dikkat çekiyor

Borsada sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar dikkat çekiyor
12 Eylül 2022 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı açılışla başlaması bekleniyor.

Merkez bankalarının agresif faiz artırımları, Avrupa’daki enerji krizi ve küresel resesyon korkuları gibi ana risk başlıkları gündemdeki yerini ve önemini koruyor. Piyasalarda gözlenen toparlanmanın ana risk başlıkları nedeniyle tepki mahiyetinde kalabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu hafta ABD’de açıklanacak enflasyon verileri küresel piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Enflasyon rakamları Fed beklentileri ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
• 10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta

BIST-100 güne başlangıç

Risk başlıkları varlığı korumasına karşın son dönemdeki kayıpların ardından küresel hisse piyasalarında geçen haftanın ikinci yarısında toparlanma çabası etkili oldu. Risk başlıklarındaki gelişmeler ve risk iştahının seyri yakından izlenecektir. Güçlü yükseliş eğiliminin etkisini sürdürdüğü BIST-100 Endeksi cuma gününü %2,44 oranında değer kazanımıyla 3.521,38 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,23– 18,24 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 18,23’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Bankacılık sektöründeki tarihi yükselişler BIST-100 Endeksi’ni desteklemeye devam ediyor. Güçlü yükselişlere ve zirve yenilemelerine karşın Borsa İstanbul içerisinde sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar dikkat çekiyor. Sert fiyat hareketleri ve artan gün içi volatilite risk oluşturuyor. Ağustos başından bu yana izlediğimiz yükseliş trendi 3.373 seviyesinde bulunurken, yükseliş kanalı içerisinde kalındığı sürece mevcut pozisyonlar korunabilir. Endekste tarihi zirvenin bulunduğu 3.545 üzerinde 3.575 – 3.600 ve 3.660 pivot seviyeleri direnç olarak takip edilecektir. Endekste olası kâr satışlarında ise 3.450 – 3.400 ve yükseliş trendinin bulunduğu 3.373 seviyesi destek olarak takip edilecektir. Yükseliş trendi altındaki kapanışlarda satış baskının artış kaydedebileceğini değerlendiriyoruz.

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Petrol yeni haftada düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)