E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada sektörel bazlı ayrışmalar devam ediyor---

Borsada sektörel bazlı ayrışmalar devam ediyor

Borsada sektörel bazlı ayrışmalar devam ediyor
24 Mayıs 2021 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Enflasyon ve Fed'in politikalarına yönelik tartışmaların devam ettiği piyasalarda kararsız ve karışık görünüm devam ediyor. Bu haftaya başlarken de bu tablonun devam ettiğini görüyoruz. Bugün içeride ve dışarıda önemli bir veri akışının olmaması bu görünümün devamını sağlayabilir. İçeride son günlerde özellikle yurtiçi piyasalar kapalı iken hareketlilikler izlenen kurlar tarafındaki gelişmeler odak noktası olmaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

15:30 ABD - Chicago Fed Ulusal Akt. End. Önem: Orta

16:00 ABD - Fed Brainard'ın Konuşması Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Borsa İstanbul'da sektörel bazlı ayrışmalar devam ediyor. Perşembe gününün aksine cuma günü bankacılık endeksi negatif kapatırken, sınai endeksi yükselen tarafta yer aldı. Bu tablo altında BIST 100 cuma günü %0,14'lk yükselişle 1.452 seviyesinden haftayı tamamladı. Endeks gün içinde en düşük 1.449 en yüksek ise bir süredir güçlü direnç olarak da takip ettiğimiz 1.462 seviyesini gördü. Cuma günü yurtdışında karışık bir tablo varken bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı seyrediyor,
Avrupa tarafında da hafif alıcılı açılış beklentileri ön plana çıkarken, Asya piyasaları karışık bir tablo sunuyor. Cuma günü endeks kapanışında 8,3850 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah 08:30 itibariyle 8,43 civarından işlem görüyor. Bu görünüm altında BIST 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endeksin yurtdışında son iki günde oluşan pozitif havaya karşın 1.462 seviyesinin altında kalmaya devam ediyor olması olumsuz bir tablo oluşturdu. Geçtiğimiz hafta bu seviyenin üzeri test edilmek istense de endeks buralarda tutunamadı ve günlük kapanışlar bu seviyenin altında gerçekleşti. Bu hafta da buranın aşılamaması endekste zayıflamaya neden olabilir. Bu durumda ilk destek noktası 1.440'ta iken bu seviyenin altında 1.423 izleyeceğimiz ilk önemli destek olacaktır. Herhangi bir sebeple endeksin bu seviyenin altına sarkması satış baskısını artırabilir. Kritik olarak izlediğimiz 1.462 seviyesinin aşılması durumunda ise 100 günlük ortalamanın bulunduğu 1.480 civarı ve devamında TCMB Başkanı değişimi sürecinde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 seviyesi gündeme gelecektir.

Şirketlerin 2021 yılı ilk çeyrek açıklanan bilançoları

 

Günün önemli şirket haberleri 24/05/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)