E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada sektörel ayrışmalar ön plana çıkıyor---

Borsada sektörel ayrışmalar ön plana çıkıyor

Borsada sektörel ayrışmalar ön plana çıkıyor
21 Mayıs 2021 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Enflasyon ve Fed'in politikalara yönelik tartışmalar devam ederken, önceki günkü satışları tersine çevirecek önemli bir haber ya da veri olmamasına rağmen, dün küresel ölçüde piyasalarda risk iştahının yeniden artış kaydettiğini gördük. Yurtiçi piyasalar ise dün negatif ayrışan tarafta oldu. Borsa İstanbul'da sektörel ayrışmalar ön plana çıkmaya devam ediyor. Bugünün takviminde de önemli bir veri gündemi bulunmazken, bahsettiğimiz bu konular gündemde kalmaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

14:00 Euro Bölgesi - ECB Başkanı Lagarde'ın Konuşması Önem: Orta

17:00 ABD - Mevcut Konut Satışları Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Bankacılık endeksindeki güçlü görünüme karşın, sınai endeksindeki satışlar nedeniyle dün BIST 100 Endeksi günü %0,67'lik düşüşle 1.449 seviyesinden tamamladı. Daha önce endekste yükselişlerde ön plana çıkan demir çelik sektörü son günlerde endeksi baskılayan ana sektör konumunda. BIST 100 Endeksi'nde dün gün içinde en yüksek 1.455 en düşük ise 1.439 seviyesi görüldü. Dün yurtdışı hisse endekslerinde yükselişler yaşanırken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı görünümünü devam ettiriyor. Asya piyasalarında karışık bir tablo var. Avrupa tarafında hafif alıcılı bir açılış beklentisi mevcut. Dün endeks kapanışında 8,37 civarında bulunan Dolar/TL kuru bu sabah 08:45 itibariyle 8,3850 civarından işlem görüyor. Bu görünüm altında BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün içeride gerçekleşen sektör bazlı ayrışmaların etkisi ile Borsa İstanbul yurtdışı endekslerin gerisinde kaldı. BIST 100'de son dönemde güçlü direnç olarak takip ettiğimiz TCMB Başkanı değişiminin gerçekleştiği dönemde yaşanan düşüşün geri dönüşünde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 seviyesi önemli olmaya devam ediyor. Bugün aynı zamanda haftalık kapanışında gerçekleşecek olması nedeniyle endeksin bu seviyenin altında ya da üstünde kapanışı gelecek haftaya yönelik de önemli bir işaret oluşturacaktır. Buranın üzerinde 100 günlük ortalamanın bulunduğu 1.479 ve devamında TCMB Başkanı değişimi sürecinde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 seviyesini gündeme gelecektir. Aşağıda ise ilk destek 1.440'ta iken bu seviyenin altında 1.423 izleyeceğimiz diğer önemli nokta olacaktır.

Lüks Kadife ve Kardemir sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 21/05/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)