E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada seçimden önceki son işlem günü---

Borsada seçimden önceki son işlem günü

Borsada seçimden önceki son işlem günü
28 Mart 2014 - 08:48 borsagundem.com

Piyasanın gündeminde yurt içi gelişmeler ve siyasi tansiyon bulunuyor

''SEÇİMDEN ÖNCE SON İŞLEM GÜNÜ.. 
 
TCMB tutanaklarının ardından yakalanan iyimserlikle önceki gün değer kazancını yüzde 5’e yaklaştıran BIST100 endeksinde son üç gündür görmekte olduğumuz üzere birbirinden farklı iki seans izledik. İlk seansta ABD’nin satıcılı kapanışı ve bizdeki hızlı ve sert yükseliş sonrası hafif satıcılı başlayan endekste yine de olumlu havayı koruma çabası söz konusuydu hatta ilk seans içinde 68,000 direnci test edildi ve ilk seans bu seviyenin hemen altında kapatıldı. 
 
Hareket bandı 67,415-68,149 olan ilk seansın ardından ikinci seansa yatay başlayan endekste kapanışa doğru yurtiçinde yeniden artmaya başlayan siyasi tansiyonun etkisiyle yüzde 1’i aşan bir satış baskısıyla karşılaşıldı. Twitter’a erişimin durdurulması ve sonrasında idare mahkemesinin bu kararı bozmasının ardından bu kez de bir diğer sosyal medya platformu youtube’a erişimin kapatılması ve bu hamlenin gerekçeleriyle ısınan gündemin etkisiyle 68,000’de tutunma çabası güç kaybeden BIST100 67,025 seviyesine dek geriledi. 
 
DolarTL ve faiz tarafında ise göreceli sakin bir durumun devam ettiğini söyleyebiliriz, DolarTL 2,18’in de altına geldikten sonra borsa kapanışına doğru 2,1850 sınırına gelse de gösterge tahvil faizi günü %11 seviyesinin altında kapattı. Ancak yurtiçinde tansiyonun artmaya başlaması ile işlemlerin tamamlanma zamanı çok yakın olduğu için tahvil tarafında henüz tepkinin fiyatlanmamış olabileceğini düşünmekteyiz.. 
 
Genel olarak bakıldığında ise haftanın başında da bizim beklentimiz seçimlerin yapılacağı bu haftasonu yaklaştıkça temkinliliğin artabileceği yönündeydi. Tutanaklarla başlayan iyimserlik havası (TCMB tutunaklarında hatırlanacak olursa; para politikası normalleşmeye başladığında TL olarak tutulan munzamlara faiz ödenmesinin gündeme gelebileceğini görmüştük) hafta ortasında temkinli duruş yerine risk iştahının artmasına imkan sağlamıştı, bugün ise seçimlerden önceki son işlem günü ve hala piyasa tarafından haftasonu riskinin alınmak istenmemesi bir ihtimal olarak karşımızda duruyor.. 
 
Gündem maddelerine bakıldığında ise; yurtiçi siyasi gelişmeleri ve tansiyonu takip etmeye zaten son zamanlarda olduğu gibi devam ediyor olacağız, bunun dışında ise veri gündeminde TÜİK/TCMB tüketici güveni, İngiltere’de 4.çeyrek büyüme verisi, Euro bölgesinde tüketici güveni, ABD tarafında ise kişisel gelirler, harcamalar, Chicago PMI ve Michigan Üniversitesi tüketici güveni açıklanıyor olacak. 
 
Teknik olarak da önceki günkü yükseliş çok hızlı olduğu için ardından güçlü destekler bırakamadı bu nedenle 67,000 ara destek olarak kullanılabilecekken ilk desteğin 66,200’de olduğunu düşünüyoruz. Dün de belirttiğimiz gibi 66,000 altında ise 64,000-66,000 kanalına girilmesi söz konusu olabilir.. Yükseliş denemelerinin ilk hedefi ise dün aşılamayan 68,000 seviyesi olacaktır görüşündeyiz. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)