E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada satışlar karşılanıyor---

Borsada satışlar karşılanıyor

Borsada satışlar karşılanıyor
03 Nisan 2014 - 08:44 borsagundem.com

Seçim sonuçları ve dış piyasalardaki iyimserliğin iç piyasalardaki olumlu etkileri, gelen kâr satış denemelerine rağmen korunuyor

''BIST100 Endeksi dünü 209 puanlık (% 0.30) düşüş ile 70.648 seviyesinden 4.124 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste kâr satışları görüldü. Piyasa gelen satışları karşıladı.  Bono faiz oranları ve döviz kurlarında düşüş eğilimi sürüyor.
         
Seçim sonuçları ve dış piyasalardaki iyimserliğin iç piyasalardaki olumlu etkileri, gelen kâr satış denemelerine rağmen korunuyor. Endekste kısa sürede oluşan prim düzeyini dikkat alındığında gelen satışları olağan karşılamak gerekir. Bunu biraz da piyasanın “Düzeltme” ihtiyacına vermek gerekir. Seçimden hükümetin güç kazanarak çıkması kısa dönem için fiyatlandı. Piyasalar şimdi 4 ve 11 Nisan’da Türkiye için kredi derecelendirme kuruluşlarından gelecek değerlendirmeleri bekliyor. İyimserliğin devamı konusunda gelecek değerlendirmeler önemli.

Dış piyasalarda ise FED ağırlıklı bir gündem var. Yellen’in piyasaya destek politikasına ve düşük faize devam açıklamaları “Gelişen Piyasalar” üzerindeki FED baskısını bir ölçüde azaltan bir durum. Gerek faiz oranları, gerekse fiyat kazanç oranları ve borsaların prim düzeyi dikkate alındığında “Gelişmiş Ülkeler” ile Türkiye’nin de içinde bulunduğu “Gelişen Ülkeler” arasında “Gelişen Ülkeler” lehine bir görünüm söz konusuydu. Seçim sonucuna itirazlar, Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve bugün açıklanacak Mart enflasyon verileri diğer konu başlıkları. Dış piyasalardaki iyimserlik ve seçim sonuçlarının etkisiyle piyasa önemli ölçüde fiyatlama yaptı. Bu açıdan yukarı yönlü hareketlenmelerde satışlar görülebilir.
       
Endekste çıkış hareketi devam ediyor.  İlk direnç 71.500 seviyesinde. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir. 71.500 seviyesinin üzerinde ise çıkışın devamı beklenebilir. Sonraki dirençler 71.900-72.000 ve 73.000 seviyesinde bulunuyor. İlk destekler 70.400-70.200 seviyelerinde. 70.200 desteği daha önemli. Sonraki destekler ise 69.700 ve 69.000-68.800 olarak görülüyor. Endekste direnç noktalarında kâr satışları görülebilir.''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA
71.500 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 70.200 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)