E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada satışlar karşılandı, endeks gücünü korudu---

Borsada satışlar karşılandı, endeks gücünü korudu

Borsada satışlar karşılandı, endeks gücünü korudu
01 Nisan 2014 - 09:09 borsagundem.com

Endekste direnç noktalarında kâr satışları görülse de çıkış hareketi gücünü koruyabilir

''BIST100 Endeksi dünü 619 puanlık (% 0.90) yükseliş ile 69.736 seviyesinden 4.537 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste dalgalı ve yüksek hacimli bir gün yaşadı. Yukarı yönlü açılış satışla karşılaşırken bazı banka hisseleri öncülüğünde gelen satışlar piyasa tarafından karşılandı. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında düşüş eğilimi devam ediyor.  
      
Piyasaların gündeminde seçim sonuçları vardı. Hükümetin seçimden güçlü çıkması piyasalara olumlu yansıdı. Ancak beklentilere paralel çıkan sonuçlar geçen hafta önemli ölçüde fiyatlandığı için haftaya alıcılı başlayan piyasada “Beklenti bitti” anlayışıyla birlikte kâr satışları görüldü. Fakat gelen satışların karşılanması çıkış hareketinin gücünü göstermesi açısından önemli. Diğer yandan Suriye gerilimin tekrar artması ve Yapı Kredi Bankası’nın Moody’s tarafından kredi notunun düşürülmesi kâr satışına neden olan diğer gelişmeler. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin kredi notu konusunda değerlendirmeler ve açıklamalar gelebilir. FED başkanı dün yaptığı konuşmada piyasaya destek politikasına ve düşük faize devam mesajı verirken işsizlik ve enflasyon hedefinin gerisinde kalındığını söyledi. Yellen’in konuşması olumlu etkiye neden oldu. Dış piyasalardaki iyimserlik ve seçim sonuçlarının etkisi piyasada kâr satış denemeleri olsa da olumlu seyrin korunduğunu  gösteriyor. Ancak kredi derecelendirme kuruluşlarından gelecek değerlendirmeler, gerekse Suriye konusundaki gelişmeler yakından izlenecek.   
       
Endekste kâr satış denemelerine rağmen çıkış hareketi devam ediyor.  İlk direnç 70.500 seviyesinde. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir. 70.500 seviyesinin üzerinde sonraki direnç seviyeleri 71.000-71.500 seviyelerinde bulunuyor. İlk destekler ise 69.300-68.700 seviyelerinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. Sonraki destekler ise 68.200-68.000 olarak görülüyor. Endekste direnç noktalarında kâr satışları görülse de çıkış hareketi gücünü koruyabilir.    
70.500 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 68.700 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. 70.500 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.''
MEKSA YATIRIM  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)