E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada satış baskısı---

Borsada satış baskısı

Borsada satış baskısı
17 Aralık 2013 - 13:49 borsagundem.com

Yurt dışı piyasalardaki yatay seyrin aksine güne sert satışlarla başlayan BİST’de, ilk seans boyunca da satış baskısı sürdü

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan gün içi teknik analiz raporu:
"Yurt dışı piyasalardaki yatay seyrin aksine güne sert satışlarla başlayan BİST’de, ilk seans boyunca da satış baskısı sürdü. 73,000 desteğinde tutunma çabaları gözlenen BİST’de, tek seanstaki işlem hacmi neredeyse iki seanslık işlem hacmine yaklaşırken, ilk seans kapanış 73,129 seviyesinden gerçekleşti. 
Yurt içinde yaşanan satış baskısına ek olarak yurt dışı piyasalarda da dün yaşanan tepkinin ardından satış baskısının devam ettiği gözleniyor. Yurt içinde Halkbank hissesinde yaşanan %7’ye yaklaşan geri çekilmenin diğer bankacılık hisselerine tam olarak yansımadığı görülse de olası yansıma riskinin devam ettiğini düşünüyoruz. 73,000 desteği BİST’de önemli olmakla birlikte, satışların diğer bankacılık hisselerine sıçraması ve yurt dışının da pozitif tarafta olmaması, BİST’de 72,400-72,000 aralığına doğru bir geri çekilmeyi de beraberinde getirecektir. BİST’deki yukarı hareketlere ise bu aşamada temkinle yaklaşılması gerektiğini, tepkinin gücünün yakından izlenmesini öneriyoruz."
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)