E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada satıcılı seyir devam ediyor---

Borsada satıcılı seyir devam ediyor

Borsada satıcılı seyir devam ediyor
15 Nisan 2015 - 14:14 borsagundem.com

Borsa, 2. seans açılışında 79 puan değer kaybıyla 81.747 puandan başladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul'da negatif seyir devame diyor. AMB faiz değiştirmeme kararının ardından Draghi'nin konuşması takip edilirken, döviz tarafında hareketlilik yaşanıyor. Draghi'nin parasal genişlemenin enflasyon düşene kadar devam edecek açıklaması euor/dolar paritesinin 1,0674 seviyesine çıkmasına neden oldu. 

2. seans düşüşle açıldı

Borsa İstanbul 100 endeksi ilk seansta yaşanan yüzde 0,60'lık kayıptan sonra 2. seansa da düşüşle başladı. İlk seanstakİ kayıplarla beraber günlük düşüş yüzde 0,80'e yükseldi. Bankacılık endeksi hisselerine kayıp yüzde 1'e yaklaştı. Akbank, Garanti, İş C hisselerinde değer kaybı yüzde 1'in üstünde.

Sabah seansında işsizlik verilerini takip eden piyasa, öğleden sonra yurt dışından gelecek verileri bekleyecek. TSİ 15:30'da açıklanacak olan ABD sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranlarının özellikle döviz kurları üzerinde etkili olması bekleniyor. Ayrıca ECB Başkanı Draghi'nin basın toplantısı piyasalar tarafından izlenecek bir diğer önemli gelişme.

DolarTL bankalar arası piyasada 2,70 seviyesinden işlem ögrüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)