E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
10 Mart 2023 - 08:13 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bankaların net döviz pozisyonunun özkaynakları içindeki payında üst sınır % 5'ten %10'a çıkarıldı.

NATO: Türkiye, İsveç ve Finlandiya, Daimi Ortak Mekanizmanın uzun vadeli değeri üzerinde mutabık kalmış, bu formatta işbirliğini sürdürme ve Vilnius Zirvesi'nden önce tekrar bir araya gelmek üzere uzlaşmıştır.

ABD Temsilciler Meclisinde Çin'in, ABD'de polis karakolları kurarak burada yaşayan Çin’lilere gözdağı verdiği iddiası ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, İran'ın nükleer programını durdurmaya yönelik öncelikli yöntemlerinin diplomasi olduğunu ancak Tahran isteksiz davrandığı takdirde son seçeneklerinin bu olmadığını söyledi.

Japonya Merkez Bankası, Kuroda'nın görev süresi sona ermeden başkanlık yaptığı son toplantısında faiz oranı ve tahvil getiri kontrol politikasında değişikliğe gitmedi.

Ne olacak?

Yurt içinde Sanayi Üretim Endeksi ve Perakende Satış verileri açıklanacak.
İngiltere’de Sanayi Üretimi ve İmalat Üretimi, Almanya’da TÜFE, ABD’de ise Tarım Dışı İstihdam verileri ön planda olacak.
ABD Başkanı Biden, 10 Mart'ta AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşecek.
Rusya ile BM arasında tahıl anlaşması toplantısı 13 Mart’ta yapılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününü %0,14 oranında yükselişle 5.446 seviyesinden tamamladı. Endekste 99,3 milyar TL işlem hacmi gerçekleşirken, endeks 5.431 - 5.503 seviyeleri aralığında %1,3 volatilite ile hareket etti. Bugün piyasa açılışında baskı olabileceğini düşünmekteyiz. Öyle ki temettü dağıtması beklenen EREGL'nin temettü dağıtmama kararının endekse baskı yaratacağını düşünmekteyiz. Ayrıca TUPRS'ın bugün dağıtacağı temettü ise pay başına brüt 45,41 TL olacak. Dağıtılacak temettünün BİST100 endeksine etkisi ise -24,21 puan olacak. 

Fed Başkanı Powell’ın ABD Kongresi’nde iki gün süren sunumlarını gerçekleştirdi. Powell, konuşmasında faiz artış hızı konusunda karara varılmadığını, bu durumun önümüzdeki hafta gelecek verilere bağlı olduğunu vurguladı. Powell’ın şahin tonda açıklamalarının sürmesi ile birlikte 22 Mart’ta gerçekleşecek Fed faiz kararında 50 baz puanlık faiz artırım ihtimali %73’ten %80’lere yükseldi. Enflasyon ve PCE verilerinin beklentilerin üstüne gelmesi ardın[1]dan dün ADP Tarım Dışı İstihdam verisinin de güçlü kalması ile birlikte, istihdam piyasalarındaki pozitiflik iç talebe bağlı olarak ABD tarafında geri çekilen enflasyonu sınırlayabilir. Bu kapsamda da global piyasalarda 50 baz puanlık faiz artırım fiyatlamalarını görebiliriz. Bugün açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi Fed’in yol haritası için önemli datalar olarak bu haftaya damgasını vuracak gibi gözüküyor.

En fazla para girişi olan hisseler 09/03/2023

 

SPK, Balatacılar'ın bedelli başvurusunu reddetti

 

SPK'dan Katmerciler'in bedelli başvurusuna olumlu yanıt

 

SPK, Eksun Gıda'nın halka arz başvurusunu onayladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)