E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
31 Ocak 2023 - 08:14 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

IMF, Türkiye ekonomisinin 2023 yılı büyüme tahminini %3 olarak korudu.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya F - 16 savaş uçaklarının temin edilmeyeceğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, inatçı şekilde zayıf enflasyonun, son zamanlardaki artışın ardındaki pandemi dönemindeki çarpıklıklar yatıştığında ve fiyatlar soğuduğunda, ekonomi ve politika yapıcılar için uzun vadeli bir meydan okuma olarak geri dönebileceğini bilirdi.

Biden hükümeti, Huawei Technologies’in Intel ve Qualcomm’un da aralarında olduğu tüm ABD’li tedarikçileriyle ilişkisini tamamen koparmayı değerlendiriyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, ülkesinin 2023 yılında insansız hava araçları için 548 milyon dolarlık harcama yapacağını, Ukraynalı üreticilerle halihazırda 16 tedarik anlaşmasına imza atıldığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, petrol fiyat istikrarını korumak için OPEC+ petrol üreticisi ülkeler grubu içindeki iş birliğini görüşmek üzere Suudi Veliaht Prens Salman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

OPEC+'nın petrol üretim politikasını değiştirmemesi bekleniyor.

Rus hükümeti, Putin'in 27 Aralık'ta yayınladığı kararnamenin uygulanmasına yardım için yeni tedbirler aldı. Hükümet, yurt içi petrol ihracatçılarının ve gümrük kurumlarının Batı'nın Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamasına uymalarını yasakladı.

Çin, ABD'nin yeni seçilen Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy'nin, Tayvan'a yapacağı iddia edilen ziyarete karşı olduğunu bildirdi.

Çin’de İmalat PMI Ocak ayında, Aralık ayındaki 47,0 puandan, 50,1 puana yükseldi.

Ne olacak?

• Yurt içinde Ticaret Dengesi ve Turizm İstatistikleri açıklanacak.
• Fed faiz kararı 1 Şubat’ta açıklanacak.
• AB - Ukrayna zirvesi 3 Şubat 2023'te toplanacak
• Yurt içinde Ocak ayına ilişkin enflasyon verileri Cuma günü açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksinde satış baskısı dün de devam etti. Endeks günü %1,84 oranında düşüşle 5.096 seviyesinden tamamlarken, Ocak ayında kayıplar %7,5'e yükseldi. Bankacılık sektörü payları dün BDDK verileri ile desteklense de gün sonunda satışların hızlanması ile günü yatay tamamladı. Bankacılık endeksi de Ocak ayında %16,6 geriledi. Bankacılık sektörü finansallarının bugün başlaması bekleniyor.
Yurt içinde bugün turizm istatistikleri açıklanacak. Verileri piyasanın iyi karşılaması durumunda hisse bazlı hareketler ön plana çıkabilir. Ancak bu hafta yurt içi piyasalar için en önemli veri akışı Cuma günü açıklanacak enflasyon verileri olacak. 2022 yılının ana teması olan enflasyonun, baz etkisi kaynaklı geri çekilmesi bekleniyor.
Bu hafta ABD tarafında Fed faiz kararı açıklanacak. Enflasyon tarafındaki geri çekilmenin etkisi ve ABD'de faiz artırımlarına rağmen büyümenin devam etmesi risk iştahını artırırken, Fed'in 1 Şubat'taki faiz artırımda 25 baz puanlık ihtimal %99'a yükseldi. %1'lik kısım ise faiz artırımından ziyade faizlerin sabit kalmasını bekliyor. Faiz artırım hızının düşmesine bağlı olarak, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları da önem teşkil edecek. Piyasalar ileriye dönük projeksiyonlarda faizlerde duraksama mesajları algılarsa Dolar Endeksi tarafındaki geri çekilmeye paralel olarak TL'de değer kazancı izleyebileceğimizi düşüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, önceki işlem günü 5.688 - 5.899 fiyat aralığında işlem görerek günü 5.717 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.126 artarak 289.867 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 5.875 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 5.750’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 6.130 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 5.630 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 5.750 ve 5.800 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken aşağı yönde ise 5.650 ve 5.610 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları Fed beklentileriyle karıştı

 

OPEC+'nın petrol üretim politikasını değiştirmemesi bekleniyor

 

Petrolde Fed öncesi kayıp yüzde 1’i aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turan Aga 02 Şubat 2023 00:06

    Faiz beladır, derhal her yerde kaldırılmalıdır!

  • Bir insan31 Ocak 2023 11:04

    Burdan ben spkya sorarım söke tekstil 4 ay önce bedelsiz başvurusu yaptı neden hala onay almadı hergün Bi şirket halka arz ediliyor sözde onuda bizler alamıyoz kimler kazanıyo bilen varmı bankalar biraz kücük yatırımcıyı duyun artık

  • VS31 Ocak 2023 09:27

    hergün alıcılı açılış bekledinizde ne oldu 1 saat geçmeden satıcılıya döndü satıcılı bekleyinde belki alıcılı kapanır

  • okiman0731 Ocak 2023 10:48

    deveye sormuşlar boynun neden yamuk diye, bizde de neyimiz düzgün ki????

  • Uğur31 Ocak 2023 08:41

    Borsa bitti. Bankaları gene satacaklar

  • okiman0731 Ocak 2023 10:47

    memleket bitti. içinden geçildi