E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
28 Eylül 2022 - 08:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türk kamu bankalarının Rus ödeme sistemi Mir'den çıkacağı medyada yer alıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Türkiye, Avrupa ve Orta Asya'nın rüzgar enerjisi merkezi olmaya hazır.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Ryder, Yunanistan'ın Ege adalarına sevk ettiği ABD menşeli zırhlı araçlarla ilgili Ankara'nın Washington yönetimine verdiği protesto notasına ilişkin açıklamasında Türkiye ve Yunanistan'a diyalog çağrısı yaparken ülkesinin Ege'de herhangi bir tatbikatının olmadığını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen iklim değişikliğinin ekonomik riskleri konusunda uyardı.
San Francisco Fed Başkanı Daly, Fed’in yüksek enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduğunu, ancak bunu ekonomiyi bir gerilemeye sürüklememek için mümkün olduğunca nazikçe yapmak istediğini bildirdi.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, Fed’in faiz artırımında uygun şekilde agresif bir hızda ilerlediğini belirterek, ABD ekonomisinde yumuşak inişin hala mümkün olduğunu söyledi.

IMF, İngiltere'deki son ekonomik gelişmeleri yakından izlediklerini ve yetkililerle birlikte çalıştıklarını açıkladı. IMF, ‘’Vergi indirim paketi muhtemelen eşitsizliği artıracaktır’’ yorumunda bulundu.
Philadelphia Fed Başkanı Harker: ABD konut piyasasındaki arz yetersizliği enflasyonu yönlendiren önemli bir faktör

BM: Rusya'nın Ukrayna topraklarını ilhak etmek için yaptığı referandumlar yasa dışı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar ile düzenlediği ortak basın toplantısında, mevcut F – 16 filolarının idame ve bakımı noktasında Pakistan'a karşı sorumlulukları bulunduğu ve Pakistan'ın terörle mücadelesinin herkesin faydasına olduğunu söyledi.

Apple’ın talepte beklenen bir artışın gerçekleşememesinden sonra bu yıl yeni iPhone'larının üretimini artırma planlarından vazgeçtiği bildirdi.

Ne olacak?

-Yurt içi piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor.
-Yurt dışındaki ekonomistlerin Perşembe günü İstanbul’da olması bekleniyor.
-İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng’ın bugün Wall Street bankacıları ile bir araya gelmesi bekleniyor.
-Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe alıcılı başlangıç yaptı. Dün sabah saatlerindeki fiyatlamalara bakıldığında birçok varlık sınıfında yaşanan geniş çaplı satışların ardından dolar rallisine ara verilmesi ile global piyasalarda da risk iştahı arttı. Son iki haftadır BİST100 endeksinde bankacılık paylarındaki baskıya dün ara verildi. Bankacılık tarafındaki alımlarla birlikte endeks günü alıcılı tamamladı.
Dün VİOP akşam seansının normal seans kapanışının yaklaşık 15 puan altında kapatması ve Asya piyasalarındaki negatif seyirle birlikte BİST100 endeksinin güne satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz. Dolar Endeksinin yukarı yönlü seyri ile birlikte globaldeki risk iştahı düşüklüğü sabah saatleri itibariyle devam ederken, Dolar / TL'deki yükseliş de sürüyor.

Kamu bankaları Mir kart sisteminden çıktı

 

Asya borsalarında yüzde 2 düşüş

 

Dolar güçlenmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)