E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
26 Eylül 2022 - 08:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Reuters’te yer alan habere göre Borsa’ya manipülasyon düzenlemesi geleceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun Şubat ayında makul düzeylere, önümüzdeki yıllarda tek haneye ineceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Türkiye ekonomi modelinin hedefi, ülkemizi yatırım, istihdam, cari fazla yoluyla büyütmek oluşmuştur. Artık birçok lider faizi düşürmenin faydasından söz ediyor. Sayın Putin geçmişte faizi savunurken bugün düşürmeye başladı’’ derken, iş dünyasını düşük faizli kredi ile yatırıma çağırdı.

Erdoğan: Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Nakden ödenen yemek bedeli vergi istisnası kapsamına girecektir.

Erdoğan: İşverenlerin çalışanlara elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinin 1000 TL kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz.

Rusya Devlet Başkanı Putin, seferberlik görevinden kaçanlara yönelik hapis cezasının artırılmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD ile çeşitli alanlarda birlikte çalışırsak çok şey başarabiliriz.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşme gerçekleştirdi.

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Enflasyonu aşağı getirmek için ekonomide bir yavaşlamaya ihtiyaç var.

Japonya Maliye Bakanı: Yendeki spekülatif değer kayıplarına yanıt vermeye hazırız.

Alman enerji şirketi RWE, BAE'den LNG alımı için sözleşme imzaladı.

S&P, Almanya'nın kredi notu teyit etti, resesyona gittiğine işaret etti.

Elon Musk, ABD'nin İranlılara sunulan internet hizmetlerinin kapsamının genişletilmesine izin veren genel lisansın yayımlamasının ardından uydu internet sistemi Starlink'i İran'da devreye soktu.

İtalya'da dün gerçekleştirilen genel seçimin galibi tüm anketlerin işaret ettiği gibi merkez sağ koalisyon oldu.

Ne olacak?

• Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi verileri açıklanacak.
• ECB Başkanı Lagarde’nin bugün konuşma yapması bekleniyor.
• S&P’nin Türkiye değerlendirmesini Cuma günü açıklaması bekleniyor.
• TBMM Genel Kurulu, 3 aylık aranın ardından mesaisine 1 Ekim Cumartesi günü yeniden başlayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde BİST100 endeksindeki yön arayışı sürdü. Bankacılık tarafındaki baskı da devam etti. Endeks geçen haftayı %2,8 değer kaybı ile tamamlarken, elektrik sektörü payları en çok kazandıran sektör grubu olarak ön plana çıktı.
Bu hafta ABD tarafından 2022 yılı 2. çeyreğe ilişkin büyüme verisi gelecek. Birinci çeyrekte %1,6 daralan ABD ekonomisi, 2. çeyrekte öncü verilerde sırasıyla %0,9 ve %0,6 daralmıştı. İkinci çeyrekte öncü verilerin daralamaya işaret etmesi ile birlikte ABD ekonomisi teknik resesyona girmişti. Teoriye göre her ne kadar ABD ekonomisi teknik resesyonda olsa da ABD Başkanı Biden, ABD Hazine Bakanı Yellen ve Fed Başkanı Powell resesyonu kabul etmiyor. Çünkü istihdam piyasasındaki güçlü seyrin devam ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan ABD enflasyon verisi akaryakıt fiyatlarındaki gerilemeye rağmen gıda ve barınma maliyetlerinden kaynaklı olarak beklentilerin üstünde geldi. Fed ise öncelik olan belirtilen enflasyonun kontrol altına alınması adına faiz artırımlarına devam ediyor, hatta daha da agresifleşiyor. Fed'in faiz artırımları büyümeyi baskılıyor çünkü sıkı para politikası uygulaması anlamına gelen faiz artırımı düşük maliyetli para bulup yatırım yapacak olan yatırımcının yüksek maliyetlerden dolayı yatırımdan vazgeçmesine sebep oluyor. Bu etki de yatırımların önünde engel oluşturarak büyüme açısından olumsuz görülüyor.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.631 - 3.729 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.665 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 14.739 artarak 324.394 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.695 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.740’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.560 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.700 ve 3.740 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.600 ve 3.560 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Dolar güçlenmeye devam ediyor

 

Günün önemli şirket haberleri 26/09/2022

 

Almanya'ya her ay 250 bin ton dizel yakıt gidecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ26 Eylül 2022 11:48

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*