E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
21 Eylül 2022 - 08:09 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Reuters haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de görüştüğü iki ABD'li senatörden Türkiye'ye F - 16 savaş uçağı satışı konusunda olumlu geri dönüş aldığını söyledi.

Erdoğan: Enerji, gıda, hammadde fiyatlarının oluşturduğu enflasyon baskısı tüm ekonomileri ve sosyal refahı menfi yönde etkilemektedir.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin piyasa uzmanları ile bir araya geleceğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

ABD’li üst düzey yönetim yetkilisinin ‘İki Türk bankasının MIR adımı mantıklı’ dediği medyada yer aldı.

ECB Başkanı Lagarde, önümüzdeki aylarda borçlanma maliyetlerinin daha fazla artacağını söyledi.

AB Ukrayna'da ayrılıkçıların düzenlemeyi planladığı referandumu tanımayacağını duyurarak eylemi Rusya'nın yasa dışı askeri kontrolünü meşrulaştırma girişimi olarak tanımladı.

ABD: Rusya'nın Ukrayna'daki sözde referandumunun sonuçlarını kabul etmeyeceğiz.

AB ilaç düzenleyicisi EMA yetkilileri, Biden'ın Covid - 19 salgını artık bitmiştir şeklindeki sözlerine karşı Avrupa'da salgın devam ediyor açıklamasını yaptı.

Almanya Başbakanı Scholz: Putin, Ukrayna savaşını kazanamayacağının bilincine varmalı.

Güney Kore Merkez Bankası, Fed ile bu hafta FX takası yapılacağı haberini yalanladı.

ABD Başkanı Biden, Sullivan'ın emekliye ayrılmasının ardından boş kalan Moskova Büyükelçiliğine, Erivan Büyükelçisi Lynne Tracy'yi aday gösterdi.

Arjantin, 2022 yılı ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %6,9 büyüdü.

Hollanda'da 1 Ocak 2023'ten itibaren enerji ücretlerinde tavan fiyat uygulamasına gidilecek.

UEFA, Rusya'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan men edildiğini duyurdu.

Ne olacak?

• Fed faiz kararı bugün açıklanacak.
• TCMB faiz kararı yarın açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü hem yüksek volatilitede hem de yön arayışı içerisinde geçirdi. Asya piyasaları ve ABD vadelilerinde alıcılı seyir ile güne başlayan BİST100 endeksi Pazartesi günkü 3.199 seviyesindeki kapanışının yaklaşık %1 aşağısına gelerek 3.149 seviyesini test etti. Gün içinde tepki alımları ile tekrar %1’ün üstüne çıkan endeks günü pozitif tamamladı. İletişim sektörü payları ve ulaştırma sektörü payları endeksi desteklerken bankacılık endeksi yaklaşık bir hafta sonra günü alıcılı tamamladı. VİOP tarafında ise bugünden itibaren Takasbank tarafından AKBNK, GARAN, HALKB, ISGYO, ISCTR, SKBNK, TSKB, VAKBN ve YKBNK dayanak varlıkları için işlem teminatları güncellendi.

Geçtiğimiz hafta gıda ve barınma maliyetlerindeki artıştan dolayı beklentilerin üstünde gelen ABD enflasyon verisi ardından küresel piyasalar bugünkü Fed faiz kararına odaklanmış durumda. Piyasa beklentisi, Fed’in sürpriz yapmayarak 75 baz puanlık faiz artışı olsa da az da olsa ihtimaller dahilinde 100 baz puanlık faiz artırışı olabileceği fiyatlanıyor. Faiz artışları ile birlikte enflasyon kontrol altına çalışılıyor olsa da yapılan faiz artırımları büyüme tarafında soru işaretini ve endişeyi ayakta tutuyor. ABD tahvil faizlerine bakıldığında getiri eğrisinin ters çalıştığını görüyoruz. Kısa vadeli risklerle birlikte enflasyonist baskılar ile birlikte resesyon endişelerinin olması uzun vadeli risklerin devam ettiğinin sinyallerini veriyor. Fed’in faiz artırımların devam edeceği ve şahin tutumun artarak devam edeceği beklentileri ile birlikte dolara olan talep de artıyor. Ayrıca enflasyonist baskıların etkileri riskli varlıklardan çıkışı hızlandırırken, dolar endeksinin yukarı yönlü seyri ons tarafını da baskılıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.480 - 3.749 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.720 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.875 azalarak 298.453 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.750 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 3.730’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 4.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.440 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.720 ve 3.800 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.470 ve 3.440 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Fed'in şahin açıklamalarıyla dolar güçlenecek

 

Koç Holding, dev batarya yatırımında temel atmaya hazırlanıyor

 

Halkbank'tan hisse geri alım hamlesi

 

Günün önemli şirket haberleri 21/09/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)