E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
20 Eylül 2022 - 08:34 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon aşılamaz bir ekonomik tehlike değildir. Ben ekonomistim. Şu anda %8, %9 enflasyonun bile tehdit ettiği ülkeler var. Bizde %80 var. Biz şu anda 250 milyar dolar ihracatı yakalamış bir ülkeyiz.

Erdoğan: F-16 konusunda eğer biz Amerika'dan istediğimiz neticeyi alamazsak başımızın çaresine bakacağız.

Erdoğan: (Rusya-Ukrayna savaşı) 200 rehinenin takası konusunda mutabakat sağlandı. Bu güzel bir gelişme çünkü orada çok çok önemli bir adım atılmış oluyor.

İş Bankası ve Denizbank’ın Rus ödeme sistemi Mir kullanımını durdurduğu medyada yer aldı.

Mir Cards: Türk bankalarının Mir ödeme sistemini kabul edip etmemeleri kendi kararları.

Vakıfbank’ın Mir kullanımında değişikliğe gitmediği medyada yer aldı.

Çin, Çin'in saldırması halinde ABD askerlerinin, Tayvan'ı savunacağına dair sözleri nedeniyle ABD’yi protesto etti.

İsrail, Akdeniz'de Lübnan ile sınırındaki tartışmalı Kariş sahasından doğal gaz üretiminin mümkün olan en kısa sürede başlayacağını duyurdu.

İsviçre, F - 35A almak için ABD ile anlaştı.

İsveç'te Muhafazakar Parti lideri Kristersson, Türkiye ile NATO müzakerelerine eski Başbakan Anderssons'un sekreteri Oscar Stenström'ün devam edeceğini söyledi.

Japonya'da çekirdek enflasyonu Ağustos ayında da BOJ'un %2 hedefinin üzerinde gerçekleşti. Çekirdek enflasyon 8 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Çin Merkez Bankası piyasalardaki beklentiye paralel olarak gösterge kredi faiz oranını değiştirmedi.

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervinden 10 milyon varile kadar petrol satacağını duyurdu.

Ne olacak?

• Yurt içinde Merkezi Hükümet Borç Stoku açıklanacakken, Almanya’da, Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Haftaya yatay başlayan BİST100 endeksi günü devre kesici ile tamamladı. Endeks 17:07 itibariyle devre kesti ve eşleşme seansına kadar işlem geçmedi. Geçen haftanın devamı niteliğinde bankacılık sektöründeki satışların derinleşmesi ile endeks günü %5’in üstünde düşüşle tamamladı.
Global taraftaki satış baskısı da dün devam etti. Bu hafta gerçekleşecek Fed faiz kararından 75 baz puanlık faiz artırımı beklense de 100 baz puanlık beklentiler %30'un üstüne çıktı. Hem resesyon endişeleri hem de enflasyonist baskılar neticesinde ABD getiri eğrisi ters çalışması ile kısa ve uzun vadeli riskler artıyor. ABD’deki faiz artırım beklentisi ile birlikte riskli varlıklardan çıkış hızlanırken, dolara olan talebin artması ile birlikte Dolar Endeksi 109 seviyesinin üstünde işlem görüyor.

VİOP 30 Endeks kontratında satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, önceki işlem günü 3.527 - 3.827 fiyat aralığında işlem görerek günü 3.592 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.513 artarak 306.328 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 3.820 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 3.680’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 3.340 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 3.620 ve 3.680 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 3.370 ve 3.340 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 20/09/2022

 

Borsada para tek sektöre yöneldi

 

ABD petrolü varil başına 100 dolar olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)