E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada satıcılı başlangıç bekleniyor
02 Ağustos 2022 - 08:31 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılın ilk yarısındaki gerçekleşmeler 2022 yılını, 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliriyle hedeflerimizin üzerinde kapatacağımıza işaret ediyor.

Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz

Erdoğan: Hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişilebilir şartlarda konut sahibi olması için adım atıyoruz. Yeni sosyal konut projesinin detaylarını önümüzdeki ay duyuracağız.

Tayvan: Çin sınır yakınlarında 'savaş uçağı uçurdu.

Financial Times'ın haberine göre ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Çin'in olası bir askeri müdahalesi konusunda endişeleri tetikleyen tartışmalı bir ziyareti gerçekleştirerek Çarşamba günü Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing - Wen ile görüşmeyi planlıyor.

Beyaz Saray: Meclis Başkanı’nın Tayvan’ı ziyaret etme hakkı var .

ABD Başkanı Biden, El - Kaide üst yöneticisi Zavahiri'nin Afganistan'da düzenlenen hava saldırısı ile öldürüldüğünü doğruladı.

İran yüzlerce yeni nesil uranyum zenginleştirme santrifüjünün çalıştırılacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İran'ın nükleer anlaşmaya dönmesinin en iyi yol olduğuna inanıyoruz.

ZRusya Devlet Başkanı Putin, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması Gözden Geçirme Konferansı’na gönderdiği mektupta, Rusya’nın nükleer savaş istemediğini ve böyle bir savaşın galibi olmayacağını ifade etti.

Moody's: AB ülkelerinin Rusya'dan enerji ithalatından uzaklaşması dahil yapısal değişimler stagflasyon risklerini artırdı.

Saudi Aramco'nun ABD merkezli motor yağı ve katkı maddeleri üreticisi ve dağıtıcısı Valvoline'ın yan kuruluşu Valvoline Global Products'ı satın aldığı bildirildi.

ABD yönetimi, İran'ın petrol ve petrokimya ürünlerinin ticaretine destek sağlayan 6 şirketi yaptırım listesine ekledi.

Ne olacak

• Yurt içinde enflasyon verisi yarın açıklanacak.
• OPEC+ Toplantısı yarın gerçekleşecek.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 5 Ağustos’ta Soçi’de görüşecek.
• B orsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

BİST100 endeksi haftaya yaklaşık %2,5 yükselişle başladı. Bilanço döneminin 2022 yılı birinci çeyreğin devamı niteliğinde güçlü gelmesi, BİST100 endeksini yukarı yönlü destekleyen unsur olarak ön plana çıkıyor.
Global tarafta ise jeopolitik riskler artıyor. Rusya - Ukrayna geriliminin yanı sıra Çin - ABD - Tayvan üçlüsü arasındaki gerginlik, piyasaları tedirgin ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Asya Ziyareti'nde Tayvan'ın bulunmamasına rağmen Pelosi'nin Tayvan'ı bu hafta ziyaret edeceği konuşuluyor. Çin kanadı ise bu duruma karşı çıkıyor. Dünyanın en büyük iki ekonomisi olan ABD ve Çin arasındaki gerginliğin artarak devam etmesi piyasaları baskılayabilir.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 2.853- 2.927 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.920 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.544 artarak 418.621 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.843 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 3.000’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 3.100 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.880 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.975 ve 3.000 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.905 ve 2.880 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada beş göstergeye göre durum

 

OPEC+ toplantısı öncesi petrolde yatay seyir

 

Metal fiyatlarında düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zek03 Ağustos 2022 18:19

    Satın Çin almaya hazır kökğmüzü

  • Emre02 Ağustos 2022 10:57

    Ali aklıma gelmişken şunu da ekleyeyim. Iktidar toplumun sorunlarını çözmek için vardır. Kiralık ev yok, ev fiyatları pahalı diye durmadan isyan eden yine sizlersiniz. Kafanıza mı ev yapacaklar? Ayrıca en çok sizin gibiler şikayet ediyor iktidarda şikayetlere, sorunlara çözümler buluyor. Tabi ikiyüzlü olduğunuz için herkesin önünde farklı kendi hayatınızda farklı hareket ettiğiniz için sanki iktidar kendi kafasına göre hareket ediyor gibi bir durum oluşturuyorsunuz. Hatta ben onlara oy verdiğim halde bizim istekleri yok sayıyorlar, sizin gibilerin isteklerini yapıyorlar. Şimdi diyeceksin peki neden oy veriyorsunuz diye. Çok basit ortada düzgün bir parti yok, ayrıca sizin gibi ortaya farklı,kendi hayatında farklı tavır takınan düzenin bozulması için onlara oyveriyorum. Betondiye isyan edip betona yatırım yapan rezil insanları görmek istemediğim için.Herşeyin farkındayız, aptal yerine koymayın diye oyveriyorum.Sizin gibilere haddini bildirecek başka bir parti çıksa belki onları seçerim.

  • Emre02 Ağustos 2022 10:47

    Ali şunu da ekleyeyim tabi robot gibi yazıp geçenlerdensen senin zihniyet için yazayım sen görmesen de onlar görür. Yerinizde oturup ahkâm kesemezsiniz, şikayet ettiğiniz şeylerin yerine daha iyilerini milletin önüne getirmek zorundasınız artık öğrenin bunu. Beton diyerek hiç bir ülkede sizin gibiler haketmedikleri yerlere gelmez. Bizim gibi ülkeleri sömürmek için abd ve batı sizin gibi 5para etmezleri kendini bi halt sanmanızı sağlıyor, sizde bunun ayrıcalıklarını yaşıyorsunuz. Ayrıca ilk defa birey olarak ön plana çıktığınız için, devlet tarafında sayıldığınız için dengeniz bozulmuş. Hani köyden şehire yerleşince yada bi ülkeden başka ülkeye geçince adaptasyon sorunu yaşanır ya işte aynısı. Eskiden devlet konuşuyordu millet emir kuluydu, şimdi millet haklarına kavuştu ama bu sefer nerde durmasını bilemiyor. Kendini sahip, herkesi köle sanıyor. Bir ara imar barışıda çıkmıştı.Senin gibiler ve seni kışkırtan gazeteci, aydınlar enönden saldırmıştı imar barışına,yine rol kesin farkındayız

  • Emre02 Ağustos 2022 09:59

    Ali fabrika da betondan yapılıyor galiba eski çağda kaldın. Çalı, çırpı ile sanıyorsun. Ayrıca insan görmek istediğini sadece görür. Sen toki ev yapma haberlerini görmek istiyorsun çıkarın için ondan gözünün etrafına bile beton çekmişsin. Tarım, hayvancılık nerden nereye gelmiş bi zahmet biraz araştır cahil halinle etrafta aydın gibi dolanma. Kimbilir o evler yapılınca ilk önce senin gibiler sıraya giriyo almak için ama meydanda beton diye isyan ediyorlar. Zaten hırsız en çok hırsız var diye bağırır boşuna dememişler. Sosyal ortamlarda şikayet edenlerin çoğu şikayet ettiklerini ya elde edemediği için isyan ediyor yada nasıl olsa kimse ne haltlar yediğimizi bilmiyor diyerek şikayet ettiklerini kendileri yapıyo. Çok görüyorum betondan şikayet edip evinin küçük bahçesini bile beton yaptıran. Şikayet edip ikinci ev bile alanı gördük. Keşke devlet sosyal yaşamın içine girseydide enazından şikayet edenlerin ne haltların yediğini ortaya çıkarıp suratlarına toplum önünde vursaydi.

  • Bik02 Ağustos 2022 09:33

    Orta ve uzun vadeli yatırımcılar Tayvan krizi yerine gelmekte olan bilançolara odaklanmalı.

  • Ali02 Ağustos 2022 09:10

    Yeni beton yatırımı başlatılıyor. Her fırsatta beton yapılıyor. Beton beton beton. Tarihi tarım hayvancılık fabrika atılımı yok. Beton var.

  • Zek03 Ağustos 2022 18:23

    Beyin betona çalıştay uşağum yapacak yuhtur zorlama

  • enayi02 Ağustos 2022 08:40

    ben kendimi tam bir enayi gibi hissetmeye başladım yani başlayabildim hafil satıcılı satış ekgyo diplerde yine yazıklar olsun soyup soğana çevirdiler bizleri