E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı açılış beklentisi---

Borsada satıcılı açılış beklentisi

Borsada satıcılı açılış beklentisi
14 Ocak 2014 - 08:42 borsagundem.com

Haftanın ilk günü piyasalar hala Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin iyimserliğinin etkisi altındaydılar..

''İSTİHDAMLA NEREYE KADAR?
Fed'in varlık alımlarını azaltmada frene basabileceği spekülasyonlarının artması ile özellikle, taperingden göreceli olarak daha çok olumsuz etkilenmesi beklenen, gelişmekte olan ülkelerde bir sevinç dalgası hakimdi.. Yurtiçi piyasalar da dün yeni haftaya bu iyimserliği koruyarak başladıktan sonra ilk seansta alıcılı ancak nisbeten dar bir bantta hareket etti. Cuma günü yaşanan hızlı yükselişin ardından bir ivme kaybını normal karşılıyoruz, önemli olan yurtdışı odaklı gelişmelerden bir süredir neredeyse koparak iç dinamiklerine yönelen Borsa İstanbul'da ABD verisinin keyfinin daha ne kadar süreceği veya sürebileceği…
Kur ve faiz cephesine baktığımızda da geçen hafta verinin etkisi ile DolarTL 2,16'lara inerken gösterge faizde de ABD 10 yıllıklarındaki gevşemeyi takiben %9,72 görülmüştü. Peki bu iki önemli göstergede dün seyir nasıldı diyecek olursak; sabah saatlerinde 2,17'ye yönelse de bu seviyeyi aşmayan DolarTL'de öğleden sonra başlayan yükselişle 2,1750 görülürken gösterge faizde de %9,90 sınırına dek bir yükseliş söz konusuydu.
Haftanın geneline baktığımızda geçen hafta olduğu gibi yoğun bir ekonomik ajanda ile karşılaşmıyoruz, dolayısıyla bu durum da yurtiçi piyasaların yeniden kendi iç dinamiklerine yönelmesi için uygun bir zemin hazırlıyor. Bu nedenle risk algısının artması durumunda ve siyasi gündeme yüksek hassasiyetin hala devam ettiği ortamda bir politik tansiyon yeniden yön belirleyici konuma gelme ihtimali taşıyor. Dolayısıyla küresel piyasaların genelinde tarım dışı istihdamın rahatlığı bir süre daha devam edecek olsa bile (ki ABD borsalarının dün %1’in üzerinde değer kaybıyla kapanışının ardından bu sabah hem bu etki hem de Japonya’da rekor cari açık verisi ile Asya borsaları satıcılı bir seyir izliyordu) FED toplantısı yaklaştıkça -tek bir verinin programın rotasının değişmesine yetmeyebileceği gerçeği ile yüzleşecek- özellikle gelişmekte olan piyasalarda bir tedirginlik yeniden başlayabilir, bizde ise TL'de değer kayıplarının ve devlet tahvillerine talebin durumuna bağlı olarak getiri eğrisinin görünümü kısa dönemde endeks açısından da önemli olmaya devam edecek ve iki gündür endeks açısından iyimser bir tablo çizmeye başlayan kısa vadeli teknik göstergelerden bir süre daha etkili kalacaktır görüşündeyiz.
69,000 ve 70,500 kısa vadeli ilk teknik dirençler, ancak endeks güne satıcılı bir başlangıç yapabilir görüşündeyiz.. 68,000 desteği ise yükseliş potansiyelinin korunması bakımından önemliydi, altında 66,000'e doğru bir geri çekilmenin gelebileceğini düşünüyoruz. Ajanda da ise yurtiçinde cari denge, Euro bölgesinde sanayi üretimi ve ABD’de perakende satışlar verisi açıklanıyor olacak…''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)