E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satıcılı açılış beklentisi---

Borsada satıcılı açılış beklentisi

Borsada satıcılı açılış beklentisi
22 Nisan 2022 - 08:02 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 3.354 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 17 kişi olduğu açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: (JPMorgan tarafından organize edilen Yatırımcı Semineri ) Yatırımcılarla son dönemdeki gelişmeleri konuşarak Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde ülkemizin sunduğu fırsatları kendilerine aktardık. Türkiye’ye yönelik ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi ziyadesiyle memnun etti.

Fed Başkanı Powell, 50 baz puanlık faiz artışının Mayıs’ta masada olduğuna işaret etti.
ECB Başkanı Lagarde: ECB'nin büyüme beklentisini daha da düşürmesi gerekebilir. Enflasyona kademeli şekilde müdahale edilmeli.

BDDK, Hayat Katılım Bankası AŞ unvanlı bir dijital katılım bankası kurulmasına izin verdi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, IMF ve Dünya Bankası'nın Rusya – Ukrayna savaşı ve Kovid-19 salgını dahil olmak üzere halihazırda karşı karşıya olunan birden fazla krizle başa çıkmak için tasarlanmadığını söyledi.

Beyaz Saray Danışmanı Singh, ABD'nin Çin malları üzerindeki tarifeleri düşürebileceği imasında bulundu.

Rusya, ABD Başkan Yardımcısı Harris ve Mark Zuckerberg’in aralarında bulunduğu 29 ABD’li ile 61 Kanadalının ülkeye girişine yasak getirdi.
Chicago Fed, Başkan Charles Evans'ın 2023'ün başlarında emekli olacağını açıkladı.

Ne Olacak?

-Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de Perakende Satışlar, Avrupa’da ve ABD’de ---PMI verileri açıklanacak.
-ABD Başkanı Biden, 16 Mayıs'ta Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i Beyaz Saray'da ağırlayacak.
-Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi yine kapanış rekorunu ve gün içi en yüksek seviye rekorunu kırarak, yükseliş trendini sekizinci haftada da devam ettirdi. Bilanço döneminin başlamasıyla hisse bazlı hareketlerin ön plana çıktığı BİST100 endeksinde ulaştırma, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, banka ve metal ana sanayi sektörleri geçtiğimiz gün ön plana çıktı.

Avrupa İstatistik Ofisi, Euro Bölgesi’ndeki TÜFE verilerini yayımladı. Euro Bölgesi’ndeki TÜFE %7,4’e yükseldi. Yükselişte enerji ve temel gıdadaki artış dikkat çekti.

ABD’de haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklandı. ABD'de işsizlik maaşına başvuruların sayısı geçen hafta 184.000’e geriledi. Beklentiler 180.000’di.
TCMB, 14 Nisan’da gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu Toplantısı’nın özetinde “Para politikasında sürdürülebilir fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda finansal istikrara yönelik riskleri de gözeten liralaşma odaklı bir yaklaşım sergilenmeye devam edilecektir.” ifadesini korudu. Özette, bir hafta önceki kararda yayımlanan “makroihtiyati politika setinin güçlendirilmesine karar verildi” ifadesi de yer aldı.

Gümüşte yeni zirve bekleniyor

 

Bakan Dönmez'den Karadeniz gazında 2023 vurgusu

 

NYSE, Powell'ın açıklamaları sonrası düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kılıç22 Nisan 2022 08:33

    İsgyo ve isfin taban serisi başlatır. İşbankın rezil iştirakleri küçük yatırımcı düşmanları.