E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada sakin pozitif açılış beklentisi---

Borsada sakin pozitif açılış beklentisi

Borsada sakin pozitif açılış beklentisi
20 Mayıs 2014 - 08:53 borsagundem.com

Piyasalarda veri yoğunluğunun az olması piyasalarda sakin seyri destekliyor

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülten:   

''SABAH STRATEJİSİ"
Piyasa'nın kapalı olduğu Pazartesi günü Türkiye ETF'leri sınırlı pozitif iken, Ülke risk priminde geri çekilmeler gözlemlenmekte. Yabancı takasında ise Borsa İstanbul tarafında sıkışık bir bandın gözlemlendiği iki haftalık süreçte uluslararası yatırımcı takasında bir değişiklik meydana gelmemesi ve vadeli takasında ağırlığının uzun tarafta olması gerçekleşen düşüş hareketlerinin destek seviyelerinden tepki alarak yeniden yukarı bir ivme ile hareket edeceğini düşünüyoruz.

Dünya gelişmeleri tarafında ise bilindiği gibi Ukrayna tarafındaki gerginlik Rusya ve Ukrayna'dan çıkan fonların Türkiye tarafında değerlendirildiği tarzında bir görüş hakim olmuştu ve hangi ülkeden geldiğini net olarak kestiremesekte gerçekleşen yabancı fon girişi dikkat çekmişti. Şimdi ise benzer bir gelişme de  Asya tarafında, MSCI endeksi tarafında yakın ağırlığa sahip olduğumuz Tayland tarafında gerçekleşti. Sıkı yönetim ilan edilmesi sonrası Tayland tarafında yabancı paranın çıkışı ile ilgili beklentiler Türkiye açısından orta vadeli hikaye tarafında pozitif algılanabilir. Daha yakın vadeye dönecek olur isek, gün içerisinde veri yoğunluğunun sığ olması ve haber birikimi tarafında ciddi fiyatlanacak bir gelişme yaşanmadığından görece pozitif ve sakin bir açılış bekliyoruz ve ardından sakin seyrin gün içerisinde yukarı bir ivme ile 75,800 seviyesinin test edeceğini düşünüyoruz.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)