E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsada raporlu vurguna son---

Borsada raporlu vurguna son

Borsada raporlu vurguna son
09 Ocak 2014 - 08:12 borsagundem.com

Artık aracı kurumlar ya da fonlar kendi işlemleri için büyük avantaj sağlayan yatırımcıları yanlış yönlendiren araştırma raporları yayınlayamayacak

BlackRock, analist araştırmaları yapmaya son verecek. Dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketlerinden BlackRock, New York Baş Savcısı Eric Schneiderman'ın yönelttiği araştırma analistleri yoluyla şirketlere iliykin bilgileri yatırımcılardan önce elde ettiği suçlamaları sonrasında, analist araştırmaları yapmayı sona erdireceğini duyurdu. BlackRock ile New York Savcılığı arasında varılan anlaşmaya göre BlackRock herhangi bir ceza ödemeyecek, ancak bundan sonra da araştırma raporu hazırlamayacak.
Bilindiği gibi bu konu ülkemizde de büyük tartışmalara neden olmuştu. Özellikle yabancı kurumların satış yapmak istediği hisseyle ilgili hazırladıkları olumlu raporları basına servis ettikleri biliniyor. Bazı yerli kurumlar da zaman zaman benzer yöntemleri kullandığı için yoğun eliştirilere maruz kalmıştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yeni yönetimi bu tür usulsüz işlemlerin önüne geçmek amıcyla BlackRock benzeri işlem yapan kurumların cezalandırılacağını açıklamıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xtraderx09 Ocak 2014 10:24

    Maalesef hiç bir cezalandırma yok. En son yine yaptılar. 2 amerikan kurum tavsiye veriyor borsa 68000 den 66000 ya iniyor kayıp %3

  • Borsacı09 Ocak 2014 09:26

    Aracı kuruluşlar ile yatırımcı kuruluşlar ayrılmalı. Aracı kuruluş şirketi arıyor bilgiyi alıp pozisyonlanıyor sonra da rapor önce müşterilere sonra internete veriliyor. Ben şirketi aradığımda KAP a bakın deniyor.

  • dlbyz09 Ocak 2014 09:16

    aferin boş iş yanılı yayıncılar bunlar