E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif finansalların etkisiyle bankacılık sektörü ön plana çıktı---

Borsada pozitif finansalların etkisiyle bankacılık sektörü ön plana çıktı

Borsada pozitif finansalların etkisiyle bankacılık sektörü ön plana çıktı
19 Nisan 2022 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor. Borsada pozitif finansalların etkisiyle bankacılık sektörü ön plana çıktı

Veri takviminin oldukça sakin olması ve cuma ile pazartesi günü birçok majör piyasanın kapalı olması diğer piyasalarda da sakin bir dönem yaşanmasına neden oldu. Bugün de veri takviminde önemli bir gündem yok. Yurtdışında Çin’de salgına yönelik alınan tedbirler ile başta Fed olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının sıkılaşma söylemleri ve Ukrayna – Rusya savaşı ana gündem olmaya devam ediyor. Açıklanacak ilk çeyrek finansallarına yönelik beklenti ile içeride yurtdışından pozitif ayrışma yaşanmaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 19:05 ABD - Fed Evans Konuşması Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 yükselişi serisini devam ettirerek gün içi ve kapanış zirvesini tazeledi. Gün içinde en yüksek 2.515,35’i gören endekste kapanış 2.510,31’den gerçekleşti. Yükselişte açıklanması beklenen pozitif finansalların etkisi ile bankacılık sektörü %2,63 primle ön plana çıktı. Avrupa’da majör borsalarda iki günlük tatilin ardından bugün karışık açılış beklentileri mevcut. ABD endeksleri ise dünkü sınırlı kayıpların ardından bu sabah vadeli piyasalarda hafif alıcılı bir açılış işaret ediyor. Asya piyasaları ise bu sabah genelde alıcılı seyrediyor. Dolar/TL’de 14,65 civarındaki sıkışık seyir devam ediyor. Bu görünüm altında endeksin güne yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Sonrasında sektörel ayrışmalar yaşansa da tatillerin geride kalmasıyla küresel piyasalarla uyumlu bir gün geçirilebilir.

BIST-100 Strateji

BIST 100 kısa vadeli ve orta vadeli yükselen trendini korumaya devam ediyor. Endekste orta vade için takip ettiğimiz şubat ayı sonunda başlayan ana yükselen trend 2.413 civarında bulunuyor. Saatlik grafiklerde takip ettiğimiz kısa vadeli yükselen trend ise bu sabah itibariyle geçtiğimiz haftanın zirvesinin de bulunduğu 2.490 – 2.500 arlığında bulunuyor. Bugün aşağıda burası referans bölgemiz
olacak. Endeks 2.490 üzerinde kaldığı sürece geri çekilmeler alım fırsatı oluşturmaya devam edecektir. Yukarıda ise saatlik grafiklerde takip ettiğimiz yükselen kanalın üst bandı bugün gün içinde 2.580 – 2.600 civarında bulunuyor. İlk güçlü direncin burada oluşmasını bekliyoruz. Herhangi bir sebeple 2.490 altına sarkılacak olursa başta bahsettiğimiz ana yükselen trende doğru bir düzeltme başlayabilir.

Piyasalar tatilden dönmeye başladı

 

Borsa 50'de defter değerinin altında olan 13 hisse

 

Günün önemli şirket haberleri 19/04/2022

 

BIST al-sat-tut listesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)